Google, 100 temizlik robotunu işten kovdu

İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla üretiliyordu. Alphabet, vermiş olduğu kararla alt şirketi olan Everyday Robots'u kapatarak aktif olarak çalışan 100 robotun fişini çekti.

GİRİŞ 24.02.2023 11:16 GÜNCELLEME 24.02.2023 14:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alphabet, bünyesinde barındığı şirketlerden birini daha kapattı. Alt şirketlerinden biri olan Everday Robots'un kapatılmasıyla, çalışmakta olan 100 temizlik robotunun fişi çekilerek kovulmuş oldu. Bu karar ile birlikte şirkette üretilen robotlar artık çalışamayacak ve geliştirilemeyecek.

Son birkaç yılın teknoloji firmaları için sıkıntılı geçmesi, bünyesinde barındırdıkları şirketlerde bir takım değişikliğe gitmelerini sağladı. Özellikle de bütün dünyada gerçekleşen ekonomik kriz teknoloji şirketlerinin kasasını oldukça etkiledi. Yaşanan ekonomik kriz ve benzeri durumlara karşı önlem almak için harekete geçen teknoloji firmaları, oluşan risklere karşı tedbir alırken araştırmaya ve geliştirmeye yönelik oluşturulan alt şirketlerin kapatılmasına karar veriyor.

EV İŞLERİMİZİ KOLAYLAŞTIRACAKLARDI

Alphabet tarafından kapatılan Everyday Robots şirketi bizlere günlük hayattaki ev işlerimizin daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlamak için robotlar üretiyordu. Robotlar, kendilerine yüklü algoritma sistemi ile yemekten sonra kalanları toplayabilme, masa ve sandalyeleri çekme, çöp ve geri dönüşüm malzemelerini ayırt etme gibi davranışları rahatlıkla gerçekleştirebiliyordu.

YAPILAN ÇALIŞMALARI GOOGLE DEĞERLENDİRECEK

Bu haber ile karşılaşan teknoloji okurlarında, Everyday Robots'un yıllardır yapmış olduğu çalışmaların boşa gidip gitmeyeceği merak uyandırdı. Teknoloji şirketinin iletişim direktörü Denise Gamboa tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, Everyday Robots tarafından geliştirilen veriler ile çalışanların bir kısmı Google Research bünyesine alındığı belirtildi. 

10 yıl içinde ev işlerinin yüzde 39'unu robotlar yapacak10 yıl içinde ev işlerinin yüzde 39'unu robotlar yapacak

Google'ın Everyday Robots şirketinden aldığı verileri yapay zeka teknolojisi alanında değerlendirileceği düşünülüyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Muharrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Makinenin temizlik yapmasımı olur saçmalık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı