Google Mesajlar uygulamasını yeniledi: 'Gönderildi ve okundu' simgeleri eklendi

Google'ın sevilen uygulaması Google mesajlara yeni bir özellik eklendi. Kullanıcılar eklenen özellikle birlikte gönderdikleri mesajın iletilip iletilmediğini ileti simgelerinden öğrenebilecek.

Google Mesajlar uygulamasını yeniledi: 'Gönderildi ve okundu' simgeleri eklendi
Google Mesajlar uygulamasını yeniledi: 'Gönderildi ve okundu' simgeleri eklendi
GİRİŞ 25.02.2023 15:19 GÜNCELLEME 25.02.2023 15:21

Kullanıcılara sunmuş olduğu hemen hemen her uygulamayla beğenileri kazanmayı başaran Google, bu sefer de mesajlar uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Kullanıcılar Google mesajlar üzerinden gönderdikleri mesajların karşı tarafa iletilip iletilmediğini mesaj kutusunun hemen altında yazan "gönderildi, iletildi ve okundu" gibi yazılar ile öğrenebiliyordu.

Google bu özellikte değişikliğe giderek mesaj kutusunun altında metin yoluyla belirtilen iletildi yazılarını kaldırıp yerine okundu (görüldü) şeklindeki ileti simgesini kullanacak. Bu özelliği daha çok WhatsApp üzerinde tanımıştık. Şimdi ise sevdiğimiz bu özelliği Google mesajlarda da görebileceğiz.

OKUNDU SİMGESİYLE DAHA PROFESYONEL İLETİ BİLDİRİMİ

Google mesajlar, birçok uygulamada yer alan "gönderildi, iletildi ve okundu" ileti simgeleri ile kullanıcılara daha sade bir mesajlaşma deneyimi sunacak. Diğer mesajlaşma uygulamalarının kullandığı simgelerden farklı olarak Google, tik simgesi özelliğini daire içinde kullanmayı tercih etti. Bu bağlamda daire içindeki tik simgesi mesajın durumuna göre değişiklik gösterebilecek; iki tane içi boş tik işareti, mesajın sorunsuz bir şekilde karşı tarafa iletildiğini ve içi dolu iki tik işareti ise mesajın karşı taraf tarafından okunduğunu belirtecek.

Google'dan beklenmedik duyuru: O özelliği herkes için kullanıma açtıGoogle'dan beklenmedik duyuru: O özelliği herkes için kullanıma açtı

GERİ DÖNÜŞLER CİDDİYE ALINIYOR

Google'ın günden güne geliştirdiği mesajlar uygulaması profesyonel bir görünüme sahip. Eklenen her yeni özellik kullanıcılar için heyecan uyandırmasına yönelik sunulmakta. Kullanıcıların geri dönüşlerini dikkate alan teknoloji devi, Google mesajlar uygulamasının yeni özellikleriyle kullanıcılarının sevgisini kazanacak.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..