Yapay zeka insanlardan daha iyi sanat yapabilir mi? IBM'den Seth Dobrin yanıtladı

Yapay zeka ile ilgili gündeme gelen yeni bir soru herkeste merak uyandırdı. Yapay zeka teknolojisinin sanat alanında insanların yerini alacağı yönündeki haberleri değerlendiren Seth Dobrin, konuyla ilgili sorulara açıklık getirdi.

Yapay zeka insanlardan daha iyi sanat yapabilir mi? IBM'den Seth Dobrin yanıtladı
Yapay zeka insanlardan daha iyi sanat yapabilir mi? IBM'den Seth Dobrin yanıtladı
GİRİŞ 06.03.2023 10:36 GÜNCELLEME 06.03.2023 10:39

Her geçen gün yapay zeka hakkında yeni gelişmelere şahit olmaktayız. Gelişen teknolojinin bir sınırı yokmuş gibi ilerlemesi, insanlarda bir takım soruların oluşmasına neden oluyor. 

Yapay zeka teknolojileri ile resimler yapılabiliyor, dil ve kodlama öğrenebiliyor, belirli bir konu hakkında detaylı bilgiler edinilebiliyor. Bunlardan daha önemlisi ise yapay zeka robotuyla tıpkı bir insanla sanal ortamda sohbet ediyormuşuz gibi sohbet edip fikirlerimizi paylaşabiliyor olmamız.

Dall-E yapay zeka

YAPAY ZEKA İLE SANAT

Yapay zeka ile sanat noktasında gelişen en bilindik uygulama ChatGPT'nin üreticisi OpenAI'ın Dall-E yapay zeka uygulamasıdır. Dall-E ile düşünceleriniz ile oluşturduğunuz metinleri bir sanat eserine dönüştürebilirsiniz.

Avokado şeklinde koltuk - Dall-E

Son derece şaşırtıcı sonuçlar veren yapay zeka sanat uygulaması Dall-E, birçok sanatçının eserlerini, tarzlarını taklit edebiliyor ve taklit ettiği tarzlarda yeni ve özgün sanat eserleri oluşturabiliyor.

Yapay zeka alanında yaşanan bunun gibi gelişmeler her ne kadar şaşırtıcı ve iyi gözükse de yapay zeka teknolojisinin insanların yerini alıp almayacağı merak konusu olmaya başladı.

YAPAY ZEKA, İNSANLARDAN DAHA İYİ SANAT YAPABİLİR Mİ?

Yapay zeka teknolojisinin hızla başarılar sağlaması, bu teknolojinin insanlardan daha başarılı olup olamayacağını sorgulamamıza sebep oluyor. Konuyla ilgili bu soruların cevaplarına IBM'den Seth Dobrin değindi. İlerlemelerin başarılı bir noktaya doğru ilerlediğini vurgulayan Dobrin:

"Oraya doğru ilerleyen" araçlar da var, ancak eserlerinin insanlarınkinden gerçekten ayırt edilip edilemeyeceğini söylemek zor" dedi

ROMAN VE FİLM OLUŞTURMALARI İÇİN ZAMANA İHTİYACI VAR

Seth Dobrin, tüm bunlara rağmen yapay zeka tarafından üretilen metinlerin bir yazarınki kadar ilgi çekici olduğuna inanmıyor. Ancak GPT-3 ve Büyük Dil Modellerinin (LLM'ler) gazetecilerin başlangıç noktası olarak kullanabileceği hikayeler oluşturabileceğini söylüyor.

ChatGPT öğrenme güçlüğü yaşayanlara yardımcı oluyorChatGPT öğrenme güçlüğü yaşayanlara yardımcı oluyor

Söz konusu filmler ve romanlar olduğunda ise Seth Dobrin, bu konuda yapay zekaların kat etmesi gereken uzun yolları olduğunu belirtiyor. Konuyla ilgili son olarak Dobrin;

"Yapay zekanın duyguları gerçekten öğrenmesi, gerçekten simüle edebilmesi ve empati kurabilmesi gerekiyor - bugün yapabildiğinden daha iyi" dedi. 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı