Apple, Siri'yi daha kullanışlı yapacak bir yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor olabilir

Apple'ın, sesli asistanı olan Siri'yi daha kullanışlı hale getirebilmek için çalışmalar başladığı söyleniyor. Apple mühendislerinin Yapay Zeka Zirvesi'nde sunduğu fikirler, şirketin Siri üzerinde değişikliğe gideceğini düşündürüyor.

Apple, Siri'yi daha kullanışlı yapacak bir yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor olabilir
Apple, Siri'yi daha kullanışlı yapacak bir yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor olabilir
GİRİŞ 16.03.2023 14:33 GÜNCELLEME 16.03.2023 14:36

Apple'ın yapay zeka yarışına Siri'yle katılacağı iddia ediliyor. Apple tarafından geliştirilen yapay zeka çalışmasının şu an için test aşamasında olduğu iddia ediliyor. Söylentilere göre Apple, sesli asistanı Siri'yi daha işlevsel bir hale getirmek için bir takım çalışmalar üzerinde test yapıyor.

Yapay zekada büyük sıçrama: GPT-4 resmi olarak tanıtıldı!Yapay zekada büyük sıçrama: GPT-4 resmi olarak tanıtıldı!

YAPAY ZEKA ZİRVESİ'NDE ÖNERİLER SUNULDU

ChatGPT'nin yeteneklerini düşündüğümüzde, Apple'ın söylentilerdeki bu girişimi kullanıcıların heyecanlanmasına yetecek gibi görünüyor.  Bunun gerçekleşmesi durumunda yapay zekanın sesli bir asistana entegre edilmesi, kullanıcılar açısından birçok alanda fayda sağlayacak.

Apple, geçtiğimiz şubat ayında Yapay Zeka Zirvesi'ni gerçekleştirmişti. Neredeyse her yıl düzenlenen bu zirvede Apple, yapay zeka teknolojisinin hayatımızdaki etkisine değinerek bu teknolojiyle nelerin yapılacağı hakkında bilgiler veriyor.

Apple'ın sesli asistanı Siri

New York Times'ın yayınlamış olduğu habere göre, gerçekleşen Yapay Zeka Zirvesi'nde bulunan  Apple çalışanları, Siri'nin yapay zeka ile geliştirilmesi için önerilerde bulundu. Sunulan öneriler arasında Siri'nin kullanıcılarla daha iyi bir şekilde etkileşim kurabilmesini sağlayacağı bir yapay zeka modeli de bulunuyor.

İddialardaki söz konusu yapay zeka çalışmasının geliştirilmesi durumda, Siri'nin en kullanışlı yapay zeka asistanına dönüşeceği düşünülüyor.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti