Google, kanser tedavisinde kullanılması için bir yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor!

Google, yapay zekayı tıp alanına dahil ederek kanser tedavisinin seyrini değiştirmek istiyor. Söz konusu yapay zeka modelinin doktorlara özgü olan sınavdan 85 puan alarak rekor kırdığı belirtiliyor.

Google, kanser tedavisinde kullanılması için bir yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor!
Google, kanser tedavisinde kullanılması için bir yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor!
GİRİŞ 15.03.2023 16:12 GÜNCELLEME 15.03.2023 16:15

Google, yapay zeka teknolojisini tıp alanında kullanmak için yeni çalışmalara başladı. Tıp alanında hayat kurtarmaya yardımcı olacak gelişme, ultrason okumaları, tıbbi dil modelleri ve kanser tedavileri için yapay zeka ile ilgili ortaklıklar Google'ın yıllık The Check Up sağlık hizmetleri etkinliğinde duyuruldu.

GOOGLE YAPAY ZEKAYI SAĞLIK ALANINDA KULLANMAK İSTİYOR

Google'ın sağlık alanında kullanmak için geliştirdiği yapay zeka uygulaması, tabi tutulan doktor düzeyinde bir tıbbi sınavda yüzde 85 puan alarak büyük bir başarı sağladı. Yapay zekanın sadece ödevlerde veya sohbetlerde işe yaramadığını, çok daha kapsamlı alanlarda bizlere fayda göstereceğini kanıtlayan bu çalışma ilerde tıp alanında kullanılabilecek. 

ChatGBT tıpta uzmanlık sınavını geçti: Yapay zekaya sahip doktorlarla karşılaşabilirizChatGBT tıpta uzmanlık sınavını geçti: Yapay zekaya sahip doktorlarla karşılaşabiliriz

Engaget'de yer alan habere göre, Google, yeterli sayıda eğitimli uzmanın bulunmadığı bölgelerde ultrason cihazlarının okunmasında yapay zekanın çok önemli olduğunu düşünüyor. Sensörler her zamankinden daha erişilebilir olsa da, muayene yapmak ve görüntüleri yorumlamak için uzmanlara ihtiyaç duyuyorlar. Şirket, yapay zeka modellerinin, meme kanserinin erken teşhisi ve anne adaylarında gebelik yaşı gibi verileri tanımlayarak bu süreci basitleştirmeye yardımcı olabileceğini düşünüyor. 

KANSER TEDAVİSİNDE YAPAY ZEKA DÖNEMİ

Google yapay zeka ile gerçekleşecek olan bu çalışmaları gerçeğe dönüştürmek için Jacaranda Health ile ortaklık kuracak. Google'ın sağlık alanındaki Yapay Zeka uygulamasının Başkanı Greg Corrado ve Mühendislik Başkan Yardımcısı Yossi Matias bugün yayınladıkları bir blog yazısında,

"Bu ortaklık sayesinde, Kenya'da ultrason uygulamasına yönelik mevcut yaklaşımı anlamak ve yeni yapay zeka araçlarının hamile kadınlar için bakım noktası ultrasonunu nasıl destekleyebileceğini keşfetmek için keşif araştırması yapacağız" dedi.

Teknoloji devi, yapay zeka teknolojisiyle birçok hastalığın erken teşhis edileceğini söylüyor. Bu alandaki çalışmaları ciddiye alıp önemseyen Google, yapay zeka çalışmalarının sağlık alanında kullanılması için ortaklıklar kurulacağının sinyallerini veriyor.

Google özellikle de kanser hastalıklarının tedavisinde radyoterapi planlamasında yapay zekanın etkisini ölçmek için araştırmalar gerçekleştireceğini belirtiyor. Bunun için Mayo Clinic ile ortaklık kurulduğu söyleniyor. Ayrıca yapay zekanın tüberküloz göğüs röntgeni taramasında fayda sağlayacağı düşünülüyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?