Google, Glass AR projesini sonlandırdı! Sanal gerçeklik gözlüğü artık satılmayacak

Google, yayınladığı bir bildiride 10 yıldır geliştirmekte oldukları Google Glass AR projesini sonlandırdığını duyurdu.

Google, Glass AR projesini sonlandırdı! Sanal gerçeklik gözlüğü artık satılmayacak
Google, Glass AR projesini sonlandırdı! Sanal gerçeklik gözlüğü artık satılmayacak
GİRİŞ 16.03.2023 16:12 GÜNCELLEME 16.03.2023 16:15

Google, yaptığı açıklamada geliştirmekte olduğu Glass AR projesini sonlandıracağını açıkladı. Google ayrıca piyasadan çekeceği AR gözlüklerine yazılım desteğini de keseceğini belirtti. Google, internet sitesi üzerinden yayınlamış olduğu bildiriye baktığımızda şu an için standart model artırılmış gerçeklik gözlükleri için yeni çalışmaların yapılmayacağı anlaşılıyor.

Google Glass resmi internet sitesinde yer alan bildiri

PROJE RESMİ OLARAK SONLANDIRILDI

15 Mart'tan itibaren artık satılmayacak olan Glass AR, daha çok kurumsal şirketler tarafından kullanılıyordu. 15 Mart'tan sonra Google Glass AR akıllı gözlükleri çalışmaya devem etse de yalnızca 15 Eylül'e kadar yazılım desteği alabilecek. Piyasaya ilk sürüldüğünde birçok kişinin ilgisini çekmeyi başaran Glass AR, şimdi ise bu ilgiden tamamen uzaklaşmış görünüyor. Fişi çekilen proje kapsamında üretilen Google Glass AR akıllı gözlüğün kurumsal versiyonu 999 dolardan satılıyor.

Google, Glass Enterprise web sitesinde yayınladığı duyuruda "On yılı aşkın inovasyon ve ortaklık için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. Teknoloji devletlerinin daha çok yapay zeka alanına odaklanıyor olması, Google'ın ilerleyen yıllarda yeniden gözlük teknolojisi üzerine çalışmalar yapmasını sağlayabileceği düşünülüyor.

I/O geliştiriciler konferansı

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNE SAHİP GÖZLÜKLER GELEBİLİR

Google'ın şirket içindeki işleri kolaylaştırmak için üretmiş olduğu Google Glass AR akıllı gözlüğü, kullanıcıların bilgisayara ihtiyaç duymamadan eller serbest modunda işlerine odaklanmalarını hedeflemişti. Ancak zaman içinde artmayan talepler şirketi bu alanda geri adım atmaya zorladı.

Google, kanser tedavisinde kullanılması için bir yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor!Google, kanser tedavisinde kullanılması için bir yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor!

Google'ın yapay zeka üzerindeki çalışmaları arasında, yeni nesil artırılmış gerçeklik gözlüğü yer alıyor. Şirketin Google Glass AR projesini tamamen sonlandırmasına rağmen yapay zeka destekli daha güçlü bir gözlük üzerine çalışmalar yaptığı biliniyor. Google, konuyla ilgili çalışmaları I/O geliştirici konferansında tanıtmıştı. Şu an test aşamasında olan gözlüklerin ilerleyen zamanlarda piyasaya sürülüp sürülmeyeceği bilinmiyor.

Gerçekleşen I/O geliştirici konferansındaki Google çalışmalarına baktığımızda Google'ın her şeye rağmen artırılmış sanal gerçeklik gözlük alanındaki çalışmalarından tamamen vazgeçmeyeceğini gösteriyor.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım