Bakanlık açıkladı: Bina üzerindeki baz istasyonları için karar verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Vekili Orhan Kemal Ardıç, bina üzerinde bulunan baz istasyonlarının yeniden değerlendirilmesine ilişkin çalışmalar yaptıracaklarını bildirdi.

 Bakanlık açıkladı: Bina üzerindeki baz istasyonları için karar verildi
Bakanlık açıkladı: Bina üzerindeki baz istasyonları için karar verildi
GİRİŞ 30.03.2023 09:45 GÜNCELLEME 30.03.2023 09:47

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Vekili Orhan Kemal Ardıç, bina üzerinde bulunan baz istasyonlarının yeniden değerlendirilmesi için gerekli olan bütün çalışmaların yaptırılacağını açıkladı. TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile THY, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone temsilcileri sunum yaptı. Ardıç,

"Akü, jeneratör gibi kaynakların artırılması ve bina üzerinde bulunan baz istasyonlarının yeniden değerlendirmesine ilişkin çalışmalar yaptıracağız. Güçlendirme ihtiyacı varsa bunları değerlendireceğiz. Depremin hemen ardından bölgeye ilk 48 saatte 189 mobil baz istasyonu gönderildi. Haberleşme olarak 3. gün normal seviyelere gelebildik." dedi.

DEPREM SONRASI 150 MİLYONA ULAŞTI

Milletvekillerinin sorusu üzerine depremin hemen ardından bölgeye ilk 48 saatte 189 mobil baz istasyonu gönderildiğini belirten Ardıç, "Haberleşme olarak 3. gün normal seviyelere gelebildik." dedi.

Nokia gözünü Ay'a dikti...  Simdiye kadar duyulmamış proje!Nokia gözünü Ay'a dikti... Simdiye kadar duyulmamış proje!

Türk Telekom Kurumsal Risk ve İş Sürekliliği Başkanı Ali Gürsoy, depremde 37 personelin hayatını kaybettiğini söyledi. Bölgede 226 santral ve binalarının bulunduğunu, depremde bunlardan 4'ünün tamamen yıkıldığını, 31'inin ise ağır hasarlı olduğunu dile getiren Gürsoy, bölgede 2 bin 573 baz istasyonunun olduğunu, bunlardan 75'inin yıkıldığını kaydetti. Gürsoy, "Deprem öncesi 40 milyon çağrı adeti, deprem sonrasında 150 milyona kadar ulaşmıştır." diye konuştu.

KAYNAK: HABER7, TBMM
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı