Kirayı artırmak isteyen ev sahibine ChatGPT ile yanıt... Avukat gibi davranmasını istedi!

Bir genç kadın, ABD'de kiralarını artırmak isteyen ev sahibini ikna etmek için yapay zeka platformu ChatGPT'yi kullanarak başarılı oldu. Genç kadın ChatGPT'den avukatmış gibi davranmasını isteyerek bir mektup yazdırdı.

Kirayı artırmak isteyen ev sahibine ChatGPT ile yanıt... Avukat gibi davranmasını istedi!
Kirayı artırmak isteyen ev sahibine ChatGPT ile yanıt... Avukat gibi davranmasını istedi!
GİRİŞ 18.04.2023 12:18 GÜNCELLEME 18.04.2023 12:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

South West News Service'e konuşan New Yorklu Svetlana, yapay zekalı chatbot ChatGPT'yi kullanarak ev sahibine sert bir mektup yazdı ve kira zammını kabul etmeden önce binasındaki aletleri tamir etmeye zorladı.

28 yaşındaki Svetlana, çamaşır makinesi ve kurutma makinesinin iki yılı aşkın süredir çalışmaması nedeniyle kira bedelinde indirim talebinde bulunduktan sadece birkaç gün sonra %0,4'lük bir artış yapıldığının kendisine bildirildiğini iddia etti. Bu zam, aylık toplam kirasının 1.389 dolardan 1.395 dolara çıkarıldığı anlamına geliyordu.

Soyadını vermekten kaçınan Svetlana, SWNS'ye yaptığı açıklamada, "Kira artışı tek başına benim sorunum değildi" dedi.

"Bina genelindeki hizmetlerin azalması nedeniyle kira indirimi talebinde bulunmamın ve şikayette bulunmamın ardından, görünüşe göre misilleme olarak kirayı artırma cüretini gösterdiler" iddiasında bulundu.

Bing yapay zeka aracı tarafından oluşturuldu

CHATGPT'DEN AVUKAT GİBİ DAVRANMASINI İSTEDİ

Svetlana ev sahibine birçok cevapsız e-posta gönderdi ve sonunda ChatGPT'ye başvurarak bottan bir konut avukatı gibi davranmasını istedi, böylece kiracı en ikna edici hukuk diliyle karşılık verebilecekti ve yeni kira sözleşmesine itiraz edebilme şansını yakalamıştı.

Yapay zeka sisteminden biraz daha yasal jargon eklemesini istemek de dahil olmak üzere, güçlü bir şekilde ifade edilmiş mükemmel e-postayı almak için birkaç deneme yapmasına rağmen, sonuçta kendi lehine çalıştığını itiraf etti. Bu gelişme sonrasında aynı ay içinde hem çamaşır makinesi hem de kurutma makinesi tamir edildiği belirtiliyor. Genç kadın;

"Ev sahibimden hiçbir zaman resmi bir yanıt almadım." Bunun yerine, "Binama çamaşırhanelerin tekrar hizmete girdiğini duyuran bir tabela asılmıştı" dedi.

BİR SONRAKİ MEKTUBUNU SİGARA İÇEN KOMŞULARI İÇİN YAZDIRACAK

ChatGPT e-postaya, New York kira istikrar yasasının belirli bir bölümüne atıfta bulunan ve önerilen kira artışının kiracıya karşı "misilleme" eylemi olarak değerlendirilebileceğini öne süren bir satır bile ekledi.

Yönetici asistanı olarak çalışan Svetlana, işi nedeniyle yapay zeka yazılımını kullanma konusunda zaten biraz deneyime sahipti, ancak teknolojiyi kişisel yaşamında tekrar kullanmayı dört gözle bekliyor. Bir sonraki kampanyası için, kapalı alanlarda sigara içmeyi seven komşularına "korkutucu bir yasal mektup" hazırlaması için bota komut vermeyi planlıyor.

Yapay zeka şaşırmaya devam ediyor... ChatGPT ile park cezasını sildirdi!Yapay zeka şaşırmaya devam ediyor... ChatGPT ile park cezasını sildirdi!

BİR BAŞKA BİRİ CHATGPT KULLANARAK TRAFİK CEZASINI SİLDİRMİŞTİ

Birleşik Krallık'ta bulunan  bir öğrenci kendisine kesilen park cezasına yapay zeka destekli sohbet robotu olan ChatGPT'yi kullanarak itiraz etti. Millie Houlton'ın Chat GPT'yi kullanarak yapmış olduğu itiraz kısa bir süre sonra kabul edildi. 60 sterlinlik ceza'yı ödemekten kurtulan Houlton, kendisinin bu itirazı ChatGPT kadar etkili yapamayacağını belirtti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle böyle reklam yapıp insanları alıştırın bakalım twitter gibi WhatsApp gibi tekelleştirin bakalım nolucak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir kara deliğin içine düşerseniz ne olur? İşte NASA'nın paylaştığı o görüntüler...
Ernest Muci, Beşiktaş'ı kupada finale taşıdı