Bill Gates ağzından kaçırdı... Yapay zekanın emekliye ayıracağı ilk mesleği açıkladı!

Milyarlarca dolar yatırım yaptığı yapay zeka teknolojisiyle gündeme gelen Bill Gates, yapay zeka öğretmenlerinin insan öğretmenlerin maliyetinden daha ucuz olacağını belirterek teknolojinin 18 ay içinde büyük gelişme göstereceğine değindi.

GİRİŞ 01.05.2023 10:17 GÜNCELLEME 01.05.2023 10:44
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda yapay zeka yatırımıyla ünlenen Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yapay zekalı sohbet robotlarının sadece 18 ay içinde çocukların okumayı öğrenmelerine ve yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Bill Gates, yapay zeka öğretmenlerinin insan öğretmenleri kadar maliyetli olmayacağını belirti. Ayrıca bu teknolojinin ilerleyen zamanlarda dünyadaki eşitsizlikleri de azaltacağını söyledi.

Gates, San Diego'daki ASU+GSV Zirvesi'nde yapay zekanın "herhangi bir insanın yapabileceği kadar iyi bir öğretmen olacağını" söyledi.

G7 ülkeleri harekete geçti... Yapay zeka risklerine karşı birlikte hareket edecekler!G7 ülkeleri harekete geçti... Yapay zeka risklerine karşı birlikte hareket edecekler!

ÖNÜMÜZDEKİ 18 AY DÖNÜM NOKTASI OLARAK GÖRÜLÜYOR

İnsanlara bunu hatırlatan Bill Gates, bugünün sohbet robotlarının "okuma ve yazma konusunda inanılmaz bir akıcılığa" sahip olduğunu söyledi.

Gates, bunun yakında öğrencilerin kendi okuma ve yazmalarını teknolojinin daha önce hiç yapmadığı şekilde geliştirmelerine yardımcı olacağını söyledi. Bill Gates yaptığı röportajda sözlerine devam ederken;

"Önümüzdeki 18 ayı ele alırsak, yapay zekalar bir öğretmenin yardımcısı olarak gelecek ve yazma konusunda geri bildirimde bulunacak. Sonra matematikte yapabildiklerimizi artıracaklar." dedi.

"YAPAY ZEKA ÖĞRETMENLERİNİN MALİYETİ DAHA UCUZ"

Gates, yazma becerilerini öğretmenin şimdiye kadar bir bilgisayar için son derece zor bir görev olduğunu belirtti. İnsan öğretmenler anlatı yapısı ve düzyazının anlaşılırlığı gibi özelliklere bakarken, bilgisayarların bunu yapamadığını, çünkü bu analiz seviyesinin geliştiriciler için kodda kopyalanmasının zor olduğunu söyledi.

CNBC'nin haberine göre Bill Gates ayrıca yapay zeka öğretmenlerinin maliyet faktörünü de vurgulayarak, bire bir insan eğitiminden daha ucuz ve daha erişilebilir olacaklarını söyleyerek yapay zekanın insan gücünden daha ucuz olacağını vurguladı. Gates sözlerine devam ederken,

"Bu bir seviye belirleyici olmalı. "Çünkü bir öğretmene erişmek çoğu öğrenci için çok pahalı. Özellikle de bu öğretmenin yaptığınız her şeyi uyarlaması, hatırlaması ve tüm çalışmalarınıza bakması." dedi.

ABD yapay zeka için harekete geçiyor: Yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz!ABD yapay zeka için harekete geçiyor: Yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz!

Bill Gates'in yapay zeka hakkındaki görüşleri | Haber7.com

DÜNYADAKİ EŞİTSİZLİKLERİ AZALTACAĞINI DÜŞÜNÜYOR

Yapay zeka teknolojisine milyarlarca yatırım yapan Bill Gates, bu teknolojinin dünyadaki eşitsizlikleri azaltacağını söylüyor. Mart ayında bir konferansta konuşma yapan Bill Gates, ChatGPT'nin hayranı olduğunu ve arkadaşları geldiğinde onunla oynamayı sevdiğini söyledi.

Aynı ayın ilerleyen günlerinde, yapay zeka teknolojisinin dünyadaki eşitsizlikleri azaltacağını söyleyerek milyarlarca dolar yatırım yaptığı teknolojiye övgüler yağdırdı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 58
  • Morality 11 ay önce Şikayet Et
    Küresel Tek Tip insan modellemesi mi toplumdan uzak cinsiyetsiz milliyetsiz mezhepsiz... adam önce tehlikeli dedi insan öğretmenin etkileşimine asla sahip olamayacak dedi sonra kovid gelirlerini bu işe yatırdı şimdi de 180 derece zıt açıklama yapıyor. Bu ibm i çalarak ms kurmuş win sömürüyle dünyanın zengini olmuş bu adam halen ilaç suni gıda ve şimdi de ai ile sömürüye devam ediyor.
    Cevapla
  • hasan 11 ay önce Şikayet Et
    Bence öncelikle hakimlerin görevini ele almalılar. Davalar 20 yıl sürmez belki
    Cevapla
  • Kayra 11 ay önce Şikayet Et
    Atomun parçalanmasında olduğu gibi teknolojik gelişmeleri ne amaçla kullanırsanız ona evrilir. Bazı devletler yapay zekayı kendi çıkarları için diğer insanların veya kendi görüşünde olmayanların bilgilerini toplamak onları dışlamak, fişlemek, insan düşünceleri ile ilgili algı oluşturmak için kullanırsan kötüdür. Sonuçta bu programlamaları yapan insan.
    Cevapla
  • Ozge 11 ay önce Şikayet Et
    Adaletsizliği ortadan kaldırmak gibi bir amaç yok ortada adaletsizliği değerlerin yok oluşunu yapmam gibi bur amaç var ortada ama milli ve dini duygular insanı duygular asla kaybolmaz. Robotlar ogretmen olmaz
    Cevapla
  • Ferhan 11 ay önce Şikayet Et
    Toplumu ışsiz bırakip açlığa terk etmek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem