ABD harekete geçti... Sosyal medya yasağı geliyor!

ABD, 13 yaş altına sosyal medyayı yasaklıyor. Yeni açıklanan mevzuata göre, 13 ila 17 yaşındaki çocukların sosyal medya uygulamalarını kullanmaları için ebeveyn izni gerekecek.

ABD harekete geçti... Sosyal medya yasağı geliyor!
ABD harekete geçti... Sosyal medya yasağı geliyor!
GİRİŞ 01.05.2023 17:49 GÜNCELLEME 01.05.2023 17:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD, 13 yaş altı çocukların sosyal medya kullanımını yasaklamayı düşünüyor. Çarşamba günü açıklanan yeni bir federal yasa tasarısı, çocukları sosyal medya kullanımının yol açabileceği zararlı etkilerden korumayı amaçlayan bir yasa tasarısı sundu.

13 İLA 17 YAŞINDAKİLER İÇİN EBEVEYN İZNİ GEREKECEK

Sosyal Medyada Çocukları Koruma Yasası, Instagram, Facebook ve TikTok gibi sosyal medya uygulamalarını kullanmak için asgari 13 yaşı belirleyecek ve 13 ila 17 yaşındakiler için ebeveyn izni gerektirecek.

İki partili bir grup ABD senatörü tarafından önerilen yasa, politika yapıcıların, ruh sağlığı savunucularının ve teknoloji platformlarını eleştirenlerin sosyal medyanın körüklediği bir ruh sağlığı krizi olduğunu söylediği durumu ele almayı amaçlıyor.

Sosyal Medyada Çocukları Koruma Yasası olarak bilinen tasarıya göre, sosyal medya platformlarının 13 yaşın altındaki çocukların hesap oluşturmasına veya diğer kullanıcılarla etkileşime girmesine izin vermesi yasaklanacak, ancak yasanın taslak metnine göre çocukların bir hesaba giriş yapmadan içeriği görüntülemelerine izin verilecek.

SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİ ÇOCUKLARI KULLANIYOR

Çarşamba günü gazetecilere konuşan federal tasarının mimarlarından Hawaii Demokrat Senatörü Brian Schatz, Kongre'nin çocukları sosyal medyanın zararlarından acilen koruması gerektiğini söyledi.

Schatz, "Sosyal medya şirketleri inatçı ve yıkıcı bir gerçeğe rastladılar. Çocukların platformlarda oyalanmasını sağlamanın ve kârı en üst düzeye çıkarmanın yolu onları üzmek olarak görüyorlar; onları öfkelendirmek, tedirgin etmek, korkutmak, savunmasız hale getirmek, çaresiz, endişeli ve umutsuz hissettirmek." şeklinde ifadelerde bulundu.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bu en az 25 yas olacak zaten su an 25 yasinda olsa cocuk zekasi beyni var
    Cevapla
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir tespit :D
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan dönere de salça oldu! Türkiye için yapılan tescil rahatsız etti
Rusya'dan İngiltere'ye tehdit: İngiliz askeri unsurlarını vururuz