Meta, Türkiye için ücretli "Mavi Tik" özelliğini resmen kullanıma sundu!

Mark Zuckerberg yönetimindeki Meta, kısa bir süre önce duyurduğu ücretli mavi tik özelliğini Türkiye'de resmen kullanıma sundu. Kullanıcılar uygulama ve web sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.

Meta, Türkiye için ücretli "Mavi Tik" özelliğini resmen kullanıma sundu!
Meta, Türkiye için ücretli "Mavi Tik" özelliğini resmen kullanıma sundu!
GİRİŞ 04.05.2023 14:24 GÜNCELLEME 04.05.2023 14:24

Elon Musk, yönetimindeki Twitter'ın ücretli mavi tik özelliğini tüm dünyada aktif etmesinden sonra, Meta da Facebook ve Instagram için benzer özelliği ücretli hale getireceğini açıklamıştı.

INSTAGRAM İÇİN ÜCRETLİ MAVİ TİK HİZMETİ RESMEN TÜRKİYE'DE!

İlk olarak Avustralya ve Yeni Zellanda'da sunulan ücretli mavi tik abonelik hizmeti, resmi olarak Türkiye'deki kullanıcılara sunuldu. Meta'nın mavi tik özelliğini aktifleştirmek isteyen kullanıcılar oldukça basit bir şekilde ayarlardan başvuruda bulunabiliyor.

Meta, kullanıcıların ücretli mavi tik özelliğini kullanabilmeleri için öncelikle bekleme listesine kayıt olmaları gerektiğini belirtiyor.

Bekleme listesine katılmak için kullanıcıların, Instagram profillerinin sağ üstünde yer alan menü ikonuna basarak, "Meta Verified" seçeneğine tıklamaları ve karşılarına çıkan "Bekleme listesine katıl" seçeneğine tıklamaları yeterli olacak.

MAVİ TİK ABONELİK HİZMETİ 11,99'DAN BAŞLIYOR

Kısa bir süre önce mavi tik abonelik ücretlerini açıklayan Meta, web üzerinden yapılan ödemelerde 11,99 dolar, mobil cihazlar üzerinden ise yapılan ödemelerde 14,99 dolar fiyat etiketini belirledi.

Mavi tik abonelik hizmetinde yer alan özellikler arasında

Facebook ve Instagram Reels'de özel çıkartmalar ve hizmeti etkinleştiren kişinin adıyla açılan sahte hesaplara karşı koruma özelliği yer alıyor.

Twitter'daki ücretli mavi tik ile artan sahte hesap skandalının kendi uygulamalarında yaşanmasını istemeyen Meta, bu ayrıcalıklı özellik ile kullanıcıların güvenini kazanmaya çalışıyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...