Windows'a "iPhone ile Bağlantı" özelliği geldi

Microsoft, 'Telefon Bağlantısı' uygulamasına iPhone desteği getiren güncellemeyi tüm Windows kullanıcıları için yayınladı.

Windows'a "iPhone ile Bağlantı" özelliği geldi
Windows'a "iPhone ile Bağlantı" özelliği geldi
GİRİŞ 16.05.2023 15:39 GÜNCELLEME 16.05.2023 15:45

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, birkaç ay önce iPhone kullanıcılarını ilgilendiren bir gelişme ile gündeme geldi.

Windows için hazırlanan KB5023706 kodlu Windows Insider güncellemesi, "Phone Link" (Türkiye'de bilinen ismiyle Telefon Bağlantısı) isimli uygulamayı güncelledi. Böylelikle uygulama aracılığıyla iMessage'a erişim imkanı tanındı.

Microsoft, bu güncellemeyi geçtiğimiz ay bazı Windows kullanıcılarına sundu.

Ancak güncel duyurulara göre Microsoft, Telefon Bağlantısı uygulamasına iPhone desteğini getiren güncellemeyi tüm Windows kullanıcıları için yayınladı.

Phone Link nedir?

Phone Link, en basit anlatımı ile iPhone'ların bir Windows bilgisayara bağlamasına imkan tanıyor. Bu uygulama ile kullanıcılar, Windows’da iMessage yoluyla mesaj gönderip alacak, arama yapacak ve bilgisayarlarında telefonlarına gelen bildirimleri görecekler.

Microsoft, Windows cihazlarını iPhone’lara bağlamak ve iMessage’ın kullanılmasını sağlamak için Bluetooth teknolojisinden yararlanıyor. Yani eğer Windows ile çalışan bilgisayar Bluetooth desteğine sahipse Phone Link uygulamasını herhangi bir sorun yaşamadan kullanılabilir.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu