TikTok Skandalı! 1,2 milyar liralık vurgunu yapanlardan 10 kişi tutuklandı!

TikTok’ta ünlü isimlerle işbirliği yaparak 1,2 milyar lira dolandıran çete üyelerine yönelik yapılan operasyonda yakalanan 163 kişiden 10’u cezaevine gönderildi. 57 kişi ise adli kontrolle salıverildi.

GİRİŞ 24.06.2023 13:18 GÜNCELLEME 24.06.2023 13:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TikTok’ta 1,2 milyar lira dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 163 kişiden 10'u tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başta İstanbul olmak üzere 37 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 163 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 67 şüpheli Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından 33 şüpheli tutuklama talebiyle, 34 şüpheli ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılması istemiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik 10 kişinin tutuklanmasına, 57 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya platformu TikTok’taki yayınları inceleyen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yayınlarda yapılan konuşmalardan şüphelenerek harekete geçmişti.

Ekipler, bazı kullanıcıların TikTok’ta “Jeton” adı verilen sanal para alabildiklerini daha sonra bir kereliğine mahsus bu jetonu geri iade edebildiklerini ancak aldıkları jetonu sadece anlaşmalı oldukları fenomenlere gönderdiklerini, fenomenlerin ise parayı önceden belirlenen hesaplara aktardıklarını saptamıştı.

Para göndermek için kullanılan kredi kartlarının çalındığını ya da kopyalandığını belirleyen ekipler, yayıncılara ve para gönderenlere ait 4 binden fazla banka hesap hareketlerini incelemeye almıştı.

Yapılan araştırmalarda bu hesaplara 1,2 milyar liralık para akışı olduğu tespit edilmişti.

KAYNAK: DHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Tek 10 ay önce Şikayet Et
    Direk hepsinin mallarına el konacak o evine git denemelerinde mallarına el konacak direk dava bitene kadar
    Cevapla
  • Misafir1 10 ay önce Şikayet Et
    Cinli tiktok u dolandirmislar. Devlet engel olmus. Gariban vatandas olsa bir bardak soguk su icerdi.
    Cevapla
  • Mustafa Oguz 10 ay önce Şikayet Et
    olayı anlamamışsın,dolandırılan tiktok değil,saftrik kullanıcılar,fenomenleri takip eden safları sanal para vererek cesaretlendiyorlar sonrada onlara sanal para yolladıkları banka hesaplarını boşaltıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı