Microsoft'tan devrim niteliğinde yenilik: Bilgisayara gerek kalmayacak!

Microsoft'un Windows'u tamamen buluta taşımak istediği belirtildi. Şirketin yapmış olduğu yeni bir iç sunumunda, Windows için uzun vadeli hedefinde Windows 11'in her cihazdan kullanımını sağlamak istediği belirtildi.

Microsoft'tan devrim niteliğinde yenilik: Bilgisayara gerek kalmayacak!
Microsoft'tan devrim niteliğinde yenilik: Bilgisayara gerek kalmayacak!
GİRİŞ 29.06.2023 09:58 GÜNCELLEME 29.06.2023 10:03
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Microsoft, Windows 365 ile ticari alanda Windows'u giderek daha fazla sanallaştırarak buluta taşıyor. Ayrıca yazılım devinin aynı şeyi tüketiciler için de geliştirmek istediği belirtildi.

Haziran 2022 tarihli dahili bir "iş durumu" Microsoft sunumunda, Microsoft "buluttan herhangi bir cihaza aktarılan tam bir Windows işletim sistemi sağlamak için Windows 365'i" geliştirmekten bahsedildi.

HER CİHAZDAN BULUT ÜZERİNDEN WİNDOWS KULLANILABİLECEK

Sunum, Microsoft'un genel oyun stratejisini ve bunun şirketin diğer iş alanlarıyla nasıl ilişkili olduğunu içerdiğinden, devam eden FTC v. Microsoft duruşmasının bir parçası olarak açıklandı.

The Verge teknoloji sitesinin haberine göre, Microsoft'un bu alandaki çalışmalarını hızlandırdığı belirtiliyor. "Windows 11'in giderek daha fazla buluta taşınması", Microsoft'un "Modern Yaşam" tüketici alanında, "gelişmiş yapay zeka destekli hizmetleri ve insanların dijital deneyimlerinin tam dolaşımını sağlamak için bulutun ve istemcinin gücünü" kullanmak da dahil olmak üzere uzun vadeli bir fırsat olarak tanımlanıyor.

WİNDOWS 365 NASIL ÇALIŞIYOR?

Windows 365, Windows'un tam sürümünü cihazlara aktaran bir hizmettir. Şimdiye kadar sadece ticari müşterilerle sınırlıydı ancak Microsoft'un bunu Windows 11'e derinlemesine entegre ettiği belirtildi.

Gelecekteki bir güncelleme, Windows 11 cihazlarının açılışta Windows'un yerel sürümü yerine doğrudan bir Bulut PC örneğinde oturum açmasını sağlayacak olan Windows 365 Boot'u içerecek. Windows 365 Switch de Bulut PC'leri Task View (sanal masaüstleri) özelliğine entegre etmek için Windows 11'e yerleştirildiği belirtildi.

Microsoft yapay zeka planını açıkladı...Windows 11'e copilot özelliği geliyor!Microsoft yapay zeka planını açıkladı...Windows 11'e copilot özelliği geliyor!

WİNDOWS 11 COPİLOT ÖZELLİĞİ TEST EDİLİYOR

Sunumdaki bir başka slaytta Microsoft, 2022 mali yılında "Modern İş" öncelikleri için Windows 365 ile bulut bilgisayarların kullanımının artırılması yer alıyor.

Microsoft kısa bir süre önce Windows 11 için yapay zeka destekli bir asistan olan Windows Copilot'u duyurmuştu. Windows Copilot, Windows 11'in yanında yer alıyor ve uygulamalarda görüntülediğiniz içeriği özetleyebiliyor, yeniden yazabiliyor ve hatta açıklayabiliyor. Microsoft şu anda bunu dahili olarak test ediyor ve Windows 11 kullanıcılarına daha geniş bir şekilde sunmadan önce Haziran ayında test edenlere yayınlama sözü verdi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Tek 9 ay önce Şikayet Et
    Tabi herkesi takip edip cesursuz yapacaklar eski sistem iyi onun yerine windows 11 bütün pc uyumlu yapsınlar durmadan insanlar pc mı alacak bir de çevre orman derler o kadar pc çöpe giderse ne olacak çevreye daha çok zarar zor mu bütün pc uyumlu yapmak
    Cevapla
  • Moid 9 ay önce Şikayet Et
    Bilgisayara nasıl gerek kalmayacak onu anlamadım. Buluta güven olmaz, dosyalar elimin altında olsun isterim ben. Saçma sapan bir girişim.
    Cevapla
  • leyla 9 ay önce Şikayet Et
    Gelecek 2 Şeyde; Uzay, Bulut iletişim & enformasyon
    Cevapla
  • Evri Badi 9 ay önce Şikayet Et
    Aç gözlü Amerikan şirketlerini hiçbir zaman doyuramayız. Her zaman daha fazla hep fazla isteyecekler.
    Cevapla
  • İsimsiz 9 ay önce Şikayet Et
    Sadece Amerika şirketleri değil bütün hepsi böyle zaten, doğaları böyle
    Cevapla
  • Ercüment 9 ay önce Şikayet Et
    Çok saçma. O bulut Windows için de sonuçta lokal bir Windows gerekmeyecek mi. Eee lokalimde varsa neden bulut kullanayım. Ayrıca fps gerektiren oyunlar ne olacak. Onlar da buluttan mı çalışacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi