Twitter'a roman yazmanıza olanak sağlayan özellik geldi...

Twitter artık ücretli abonelerinin 25.000 karakter uzunluğunda tweet göndermesine izin vereceğini duyurdu. Ayrıca yeni özellik ile birlikte kullanıcılar yazdıkları metnin içine görsel ekleyebilecek.

Twitter'a roman yazmanıza olanak sağlayan özellik geldi...
Twitter'a roman yazmanıza olanak sağlayan özellik geldi...
GİRİŞ 29.06.2023 16:54 GÜNCELLEME 29.06.2023 16:59

Elon Musk Twitter'ın başına geçtiğinden beri, platform tek bir tweet ile gönderebileceğiniz içeriğin sınırlarını genişletiyor. Şirket son hamlesinde, bir tweet için karakter sayısını ücretli kullanıcılar için 25.000'e yükseltti.

Şirket değişikliği bugün Twitter Mavi sayfasında yaparak sınırı belirtti. Twitter mühendislerinden Prachi Poddar da geçen hafta uzun bir tweet atarak değişikliği duyurmuştu.

KULLANICILAR METİNLERİN İÇİNE GÖRSEL DE YERLEŞTİREBİLECEK

Şubat ayında Twitter bu sınırı 4.000 karaktere çıkarmış, daha sonra Nisan ayında 10.000 karaktere genişletmişti. O dönemde şirket ayrıca kalın ve italik gibi metin biçimlendirme özelliklerini de desteklemeye başladı. Yeni gelen özellik ile birlikte Twitter Blue kullanıcıları yazdıkları metin içine görsel de yerleştirebilecek.

Sosyal medya şirketi, tweetler için karakter sınırını artırmanın yanı sıra, Twitter Blue abonelerinin daha uzun videolar yüklemesine de izin verdi.

Geçtiğimiz Aralık ayında Twitter, ücretli kullanıcıların 1080p çözünürlükte 60 dakikalık videolar yüklemesine izin vermeye başlamıştı.

Geçtiğimiz ay ise bu sınırı iki saatlik videolara yükseltti. Müzik yayıncıları, platformda lisanssız müzik kullanımını engelleyemediği gerekçesiyle Twitter'a dava açmış, dava dosyasında davacılar video genişletme özelliğine dikkat çekmişti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!