Elon Musk'ın biyografi yazarından şoke eden sözler: 'Şeytan moduna' geçiyor!

Elon Musk'ın biyografi yazarı Musk'ın 'şeytan moduna' geçebildiğini ve böyle bir durumdayken çalışanlarına karşı çok acımasız bir şekilde davranarak onları korkuttuğunu söyledi.

GİRİŞ 04.07.2023 11:00 GÜNCELLEME 04.07.2023 11:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Elon Musk'ın iki yıl boyunca hayatını takip eden biyografi yazarı Walter Isaacson, milyarderin zaman zaman "şeytan moduna" geçebildiğini söyledi belirtti.

İsaacson, Musk'ın bu halini son derece üretken ancak "karanlık" ve "gerçek bir empati eksikliği" olarak tanımladığı bir durum olarak değerlendirdi.

Biyografi yazarı Walter Isaacson

"ELON MUSK'IN BU TAVRI İŞLERİ HALLETMESİNİ SAĞLIYOR"

Biyografi yazarı, Perşembe günü bir Twitter Spaces röportajı sırasında Musk'ın eski kız arkadaşı olan müzik sanatçısı Grimes'ın bu terimi icat ettiğini söyledi. Grimes, Musk'ın şeytan modundayken etrafında olmanın "tatsız" olabileceğini ama bunun "işleri halleden" bir mod olduğunu söyledi.

Isaacson, Musk hakkındaki biyografisini Eylül ayında yayınlamayı planlıyor. Isaacson, aralarında Steve Jobs ve Leonardo da Vinci'nin de bulunduğu pek çok yenilikçinin biyografisini yazan bir yazar olarak tanınıyor.

Biyografi yazarı, Musk ve Steve Jobs da dahil olmak üzere pek çok parlak ve başarılı insanın "karanlık bir çizgisi" olduğunu söyledi.

Twitter, kendi çalışanları tarafından dava edildi!Twitter, kendi çalışanları tarafından dava edildi!

ÇALIŞANLARI KORKUTUYOR!

Isaacson, Musk'ın durumunda, milyarderin bazı çalışanlarını korkutabilecek "manyakça bir aciliyet duygusuna" sahip olduğunu söyledi. İnsanlar onun aciliyet duygusuna uymadığında CEO'nun tavrının değişeceğini söyledi.

Elon Musk için "Karanlıkta kalırdı ve o kişiyi o an parçalara ayıracağını bilirdim," diyen Isaacson, milyarderin Twitter'ı ilk ele geçirdiği ve sosyal medya sitesinin personelinin yarısından fazlasını tasfiye ettiği dönemde bunun yaygın bir olay olduğunu sözlerine ekledi.

Musk'ın günlük yaşamını yaklaşık iki yıl boyunca gözlemleyen biyografi yazarı, öfke anlarını izlemenin kendisi için "rahatsız edici" olduğunu söyledi.

"İNSANLAR ONA KÖTÜ HABER VERMEKTEN KORKUYOR"

Yazar, Elon Musk'ın insanlara karşı zaman zaman belirli monotonlukta çok acımasız olduğu ve personellerin dersi özümsemeleri durumunda hiç kızmamış gibi davrandığını belirtti.

Açıklamalarına devam eden yazar, çalışanların Elon Musk'a bir sorunu belirtmek istedikleri zaman ondan oldukça fazla korktuklarını da sözlerine ekledi.

Isaacson, Musk'ın "karanlık yönünü" ve risk alma isteğini babasıyla olan ilişkisine ve gençliğinde maruz kaldığı zorbalığa bağlıyor.

Isaacson, Elon Musk'ın öfke nöbetlerine eğilimli olabileceğine dikkat çeken ilk kişi olmaktan çok uzak.

Tesla'nın kurucu ortağı Martin Eberhard daha önce Insider'a verdiği demeçte Musk'ın Tesla ile ilgili basın haberlerinde kendisine bağırdığını söylemişti.

The Wall Street Journal'dan Tim Higgins de Musk hakkında daha önce kaleme aldığı bir biyografide, milyarderin Tesla'daki montaj hattında üst düzey yöneticilere ve çalışanlara patlamasıyla ün saldığını ve hatta bazılarını öfkeyle işten çıkardığını söylemişti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 13
  • ibrahim 22 9 ay önce Şikayet Et
    Allah’ın hükmü yerine getirilince şeytan şöyle der: “Şüphesiz Allah size gerçek bir vaadde bulunmuştu; ben de size bir söz verdim ama yalancı çıktım. Aslında benim sizi zorlayacak gücüm yoktu; benim yaptığım size çağrıda bulunmaktan ibaretti; siz de benim çağrıma uydunuz. O halde beni kınamayın, kendinizi kınayın. Ne ben sizi kurtarabilirim ne de siz beni kurtarabilirsiniz.
    Cevapla
  • Türk 9 ay önce Şikayet Et
    Fark etmez sizin için bu dünya ise bize ahiret yeter vesselam
    Cevapla
  • lazalim 9 ay önce Şikayet Et
    Başka bir modu mu varmış ?
    Cevapla
  • Kılıç 9 ay önce Şikayet Et
    Gayet normal. İnsanın babası anası bile çocuğuna kızıyor en saçma sapan şeyden Adam Roketi dik indirmiş, Elektrikli Araçla dünayaya yeni bir soluk getirmiş bu adam yapamayacak da kim yapacak? Büyük komutanlar, Büyük Kaşifler, Büyük İlim adamlar kimseyi PışPışlamadılar da öyle büyük oldular insanlığa hizmet ettiler. Büyüksün Elon Musk.
    Cevapla
  • Anka 9 ay önce Şikayet Et
    Bu kefereye de kalmayacak dünya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı