Gıda zehirlenmesine son! Uzmanlar zararlı bakterileri tespit eden sensörlü kap geliştirdi!

Uzmanlar paketlenmiş tavuklardaki zararlı bakterileri anında tespit eden sensörlü bir kap üretildi. Gıda zehirlenmesine neden olan "salmonella" adlı bakterisi tespit edildikten sonra cep telefonları yoluyla fark edilebilecek.

Gıda zehirlenmesine son! Uzmanlar zararlı bakterileri tespit eden sensörlü kap geliştirdi!
Gıda zehirlenmesine son! Uzmanlar zararlı bakterileri tespit eden sensörlü kap geliştirdi!
GİRİŞ 06.07.2023 11:02 GÜNCELLEME 06.07.2023 11:02

McMaster Üniversitesi'nin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, üniversiteden araştırmacılar gıda zehirlenmesine neden olan "salmonella" adlı bakteriyi ve hastalığa neden olan diğer tehlikeli mikropları (patojenleri) tespit eden bir sensör kabı üretti.

İNSANLAR CEP TELEFONLARI YARDIMIYLA BAKTERİYİ TESPİT EDEBİLECEK

Kenarları eğimli sensörlü kap, içine konulan tavuk etinin bıraktığı sıvıyı analiz ederek, tüketicilere ve satıcılara ellerindeki üründe "salmonella" olup olmadığını cep telefonları yardımıyla gösterecek.

Tekne şeklindeki kabın salmonellayı tespit etmesini sağlayan teknoloji, hastalığa neden olan listeria ve kalın bağırsağı enfekte eden E. coli gibi diğer gıda kaynaklı bakterileri tespit etmek için geliştirilebilir.

YENİ TEKNOLOJİ HAYAT KURTARICI OLARAK NİTELENDİRİLİYOR

Yeni teknolojiyi "hayat kurtarıcı" olarak nitelendiren bilim insanları, zararlı bakterilere ilişkin bilgilere anında ulaşmanın gıda ürünlerinden kaynaklanan sağlık sorunlarının önlenmesinde etkili olabileceğine dikkat çekti.

Bilim insanları sağlık sektöründe mali tasarruf sağlanabileceğinin altını çizdi.

Dünyada her yıl 600 milyon kişi gıdalardaki zararlı bakteriler nedeniyle sağlık sorunları yaşıyor.

Araştırma "Advanced Materials" dergisinde yayımlandı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...