Rishi Sunak, İngiltere'yi kripto varlık teknoloji merkezine dönüştürecek!

İngiltere'nin Başbakanı Rİshİ Sunak'ın, ülkeyi küresel bir kripto varlık teknoloji merkezine dönüştürmek için kripto şirketlerine uzun vadede destek vereceği iddia edildi.

Rishi Sunak, İngiltere'yi kripto varlık teknoloji merkezine dönüştürecek!
Rishi Sunak, İngiltere'yi kripto varlık teknoloji merkezine dönüştürecek!
GİRİŞ 06.07.2023 15:40 GÜNCELLEME 06.07.2023 15:40

Birleşik Krallık başbakanı İngiltere'yi kripto para teknoloji merkezi haline getirmek istiyor. Sunak, Kripto para birimlerinin değerini rekor seviyelere çıkardığı 2021'de kriptonun son sıcak döneminde maliye bakanıydı.

Bir sonraki Nisan ayında Sunak, "kripto şirketlerine uzun vadeli düşünmek ve yatırım yapmak için ihtiyaç duydukları güveni verecek net düzenlemeler yazarak ülkeyi küresel bir kripto varlık teknoloji merkezi" haline getirme planını açıkladı. Sunak, kriptonun "yarının işi" olduğunu söyledi.

İNGİLTERE'Yİ DÜNYANN WEB3 MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYOR

Sunak'ın kriptoya olan hevesinin hala devam ettiği belirtildi. 11 Haziran'da, fonlarından biri kriptoya 7,6 milyar dolar yatırım yapmış olan girişim sermayesi şirketi Andreesen Horowitz'in Londra ofisinin açılışını kutladı ve bir kez daha "İngiltere'yi dünyanın Web3 merkezi haline getirmeye" kararlı olduğunu söyledi.

İngiltere'nin en üst düzey finans düzenleyicisi olan Financial Conduct Authority'nin (FCA) eski yönetim kurulu üyesi Mick McAteer, "Politikacıların ve kripto endüstrisinin, büyümeyi ve rekabetçiliği teşvik etmek için kuralları gevşetmesi için düzenleyiciye baskı yaptığını hayal etmek zor değil" açıklamasında bulundu. 

Fotoğraf: Chris J. Ratcliffe

KENDİ PARTİSİNDEKİ BAZI KİŞİLER SUNAK'A KATILMIYOR

Sunak'ın kendi partisinden bazıları da onun kripto vizyonuna katılmıyor. Mayıs ayında, partiler arası bir milletvekili grubu olan Hazine Seçim Komitesi'nin bir raporu, kripto para birimlerinin "yararlı bir sosyal amaca" hizmet etmediğini ve tüketicileri dolandırıcılık ve dolandırıcılığa maruz bıraktığını iddia etti.

Raporda ayrıca kripto ticaretinin bir finansal hizmet olarak değil bir kumar türü olarak düzenlenmesi gerektiği, aksi takdirde yanlış bir güvenlik izlenimi oluşturan bir "hale etkisi" riskiyle karşı karşıya kalınacağı ileri sürüldü.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...