TikTok'un yeni akımı '4 kişinin ölümüne' neden oldu!

TikTok 'Boat Challenge - Jumping Boat' akımının denemesinin ardından dört kişi hayatını kaybetti. Yetkililer Alabama'da dört kişinin viral şöhrete ulaşmak için sürat teknelerinden atladıktan sonra öldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 11.07.2023 17:44 GÜNCELLEME 12.07.2023 10:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

TikTok yine skandal bir akımla gündeme geldi. Yetkililer, TikTok'un tehlikeli tekne yarışmasına karşı Alabamalı dört kişinin bu yarışmayı denerken ölmesinin ardından uyarıda bulundu.

TEKNEDEN ATLAMA YARIŞMASINA KATILDILAR

TikTok'ta ortaya çıkan yeni akım "Jumping Boat akımı" sonrası Alabamalı yetkililer, TikTok'un ölümcül tekne yarışmasına katıldıktan sonra aralarında bir babanın da bulunduğu en az dört kişinin trajik bir şekilde hayatını kaybettiğini söyledi.

Hayatı tehdit eden bu akıma katılanların, hızla giden teknelerin arkasından atladıkları ya da takla attıkları, ancak hızla suya çarptıklarında boyunlarını kırdıkları ve boğuldukları bildirildi.

Alabama'daki Childersburg Kurtarma Ekibinden Kaptan Jim Dennis WBMA'ya şunları söyledi: "Son altı ayda kolayca önlenebilecek dört boğulma vakası yaşadık. TikTok yarışması yapıyorlardı.

Yüksek hızda giden bir tekneye biniyorsunuz, teknenin yanından atlıyorsunuz, dalmıyorsunuz, önce ayaklarınızla atlıyorsunuz ve suya doğru eğiliyorsunuz."

BEĞENİ UĞRUNA ANLAMSIZ DAVRANIŞLARDA BULUNUYORLAR

İlk ölümden bu yana üç kişi daha benzer bir faciayla karşılaştı. Yüzbaşı Dennis ABC 7'ye verdiği demeçte, "Bence insanlar kameraya çekildiklerinde aptalca bir şey yapma olasılıkları artıyor çünkü sosyal medyada arkadaşlarının önünde hava atmak istiyorlar" dedi.

Şimdi #boatjumping etiketini kullanan bazı TikTok videolarındA "Bu etkinliğe katılmak sizin veya başkalarının yaralanmasına neden olabilir." uyarısı yer alıyor.

TikTok krizi büyüyor: CEO'nun itirafı kongreye damgasını vurdu!TikTok krizi büyüyor: CEO'nun itirafı kongreye damgasını vurdu!

Alabama polisi kimseyi tehlikeli tekne yarışına katılmamaya çağırıyor. Kaptan Dennis "Sakın yapmayın. Hayatınıza değmez." diyerek vatandaşları uyardı.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Sürat teknesinden atlayan insana ne olur sorusu nihayet cevap buldu. Bazı öğrenmeler yaparak ölerek gerçekleşir.
    Cevapla
  • dadaloğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Daha çok deneme yapsınlar iyi olur
    Cevapla
  • Gasap haydo 9 ay önce Şikayet Et
    hadi dehle dehle
    Cevapla
  • *_1453 _* 9 ay önce Şikayet Et
    Belasını aramış belasıda onu bulmuş dünya devam ediyor sorun yok.
    Cevapla
  • değişik ilginç 9 ay önce Şikayet Et
    Böylelerinin ölmesi dünya için iyi bir gelişme. Darısı diğer a-sosyal sanal soytarıların başına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü