YouTube 'Sabit Ses' özelliğini test ediyor!

YouTube'un videolarda ani ses yüksekliklerini engellemek için yeni 'Stable Volume' özelliğini kullanıma sunacağı belirtildi.

YouTube 'Sabit Ses' özelliğini test ediyor!
YouTube 'Sabit Ses' özelliğini test ediyor!
GİRİŞ 18.07.2023 09:00 GÜNCELLEME 18.07.2023 09:00

Bazı Reddit kullanıcıları YouTube'un Sabit Ses özelliği üzerinde çalıştığını öne sürdü.

Bu özellik, videoların içerisindeki ses seviyelerini dengeleyerek kullanıcıların farklı videolarda ani ses değişiklikleri yaşamamasını sağlayacağı belirtildi.

Öte yandan özelliğin resmi olarak duyurulmadığı belirtilirken, yapay zeka tarafından desteklendiği tahmin ediliyor.

Henüz tüm kullanıcılara açılmadığı ifade edilirken, özelliğin test aşamasında olduğu vurgulandı.

VİDEOLARDAKİ ANİ SES PATLAMALARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

"Stable Volume" ayarının ne işe yaradığı ve nasıl çalıştığı belirsiz olsa da, adından da anlaşılacağı üzere farklı videolardaki ses seviyesini kontrol ettiği ve dengelediği belirtiliyor.

Bu özellik, YouTube kullanıcılarının farklı içerik oluşturuculardan ve kanallardan videolar izlerken ani ve keskin bir ses seviyesi artışından veya ses seviyelerinde rastgele bir düşüşten kaçınmalarına yardımcı olabilecek.

Özelliğin videolar arasında ses seviyelerini nasıl tanıdığı ve optimize ettiği ile ilgili herhangi bir yapay zeka olup olmadığı belli değil.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu