YouTube artık videoların metinsel özetini çıkaracak!

YouTube son testinde videoları özetlemek için yapay zeka kullanacak. Testleri yapılan özellik yalnızca sınırlı sayıda video ve kullanıcı için geçerli ve mevcut video açıklamalarının yerini almayacağı belirtiliyor.

YouTube artık videoların metinsel özetini çıkaracak!
YouTube artık videoların metinsel özetini çıkaracak!
GİRİŞ 02.08.2023 09:10 GÜNCELLEME 02.08.2023 09:10

Google, 31 Temmuz tarihli bir destek sayfasındaki bildirime göre, YouTube video özetlerini otomatik olarak oluşturmak için yapay zeka kullanımını deniyor.

Bu özetlerin yalnızca sınırlı sayıda İngilizce videonun yanında görüneceğini ve yalnızca sınırlı sayıda kullanıcı tarafından görüntülenebileceğini belirtiyor.

Bu özetler YouTube'un izleme ve arama sayfalarında görünecek ve bir insan tarafından yazılmış mevcut açıklamanın yerini almadan bir videonun içeriğine kısa bir genel bakış sunmayı amaçlıyor.

ÖZELLİĞİ ÖNCEDEN DENEYEBİLMEK İÇİN PREMİUM ABONELİĞİ GEREKİYOR

Destek sayfasında "YouTube'da yapay zeka tarafından otomatik olarak oluşturulan özetleri test etmeye başlıyoruz, böylece bir video hakkında hızlı bir özet okuyup sizin için uygun olup olmadığına karar vermeniz daha kolay olacak" deniyor.

Android Police, kullanıcıların YouTube deneylerine katılmak için genellikle YouTube.com/new adresinden kaydolabileceklerini, ancak bazı testlere katılmak için YouTube Premium aboneliği gerekebileceğini belirtiyor.

YouTube'dan bir devrim: Yapay zeka destekli dublaj özelliği yayınlandı!YouTube'dan bir devrim: Yapay zeka destekli dublaj özelliği yayınlandı!

YouTube'un deneyi, şirket gelişmekte olan teknolojinin kullanım alanlarını bulmak için yarışırken, şu anda Google'da gerçekleşen bir dizi üretken yapay zeka girişiminden biri. Örneğin Mayıs ayındaki geliştirici konferansında şirket, uygulama kullanıcı yorumlarını özetlemek için üretken yapay zekayı kullanmayı amaçlayan yeni bir Play Store özelliğini duyurmuştu.

Bu arada YouTube'un üzerinde çalıştığı bu özellik üçüncü taraf yapay zeka eklentileriyle de yapılabiliyordu.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar