YouTube'dan bir devrim: Yapay zeka destekli dublaj özelliği yayınlandı!

YouTube, yapay zeka destekli dublaj özelliğine kavuştuğunu duyurdu. Google'ın yapay zeka destekli dublaj özelliği için Area 120 merkezinin bir parçası olan Aloud'dan bir ekip getirdiği belirtildi.

YouTube'dan bir devrim: Yapay zeka destekli dublaj özelliği yayınlandı!
YouTube'dan bir devrim: Yapay zeka destekli dublaj özelliği yayınlandı!
GİRİŞ 26.06.2023 09:07 GÜNCELLEME 26.06.2023 09:10

YouTube, yapay zekadan yardım alarak videolarınızı başka dillerde seslendirmeyi kolaylaştıracak özelliği kullanıma sundu. Şirket Perşembe günü VidCon'da yaptığı açıklamada, Google'ın yapay zeka destekli bir dublaj hizmeti olan Aloud ekibini getirdiğini duyurdu.

Yeni kuralları belli oldu: Taklit kanallara 'engel' şoku!Yeni kuralları belli oldu: Taklit kanallara 'engel' şoku!

ÖZELLİK NASIL ÇALIŞIYOR?

Aloud'un web sitesine göre şu şekilde çalışıyor. Araç önce videonuzu yazıya döküyor ve size gözden geçirip düzenleyebileceğiniz bir transkripsiyon sunuyor. Ardından çeviri yapıyor ve dublajı üretiyor.

YouTube'dan Amjad Hanif, The Verge'e yaptığı açıklamada, YouTube'un aracı halihazırda "yüzlerce" içerik oluşturucuyla test ettiğini söylüyor. Hanif, Aloud'un şu anda "birkaç" dili desteklediğini ve "daha fazlasının da geleceğini" söyled; sözcü Jessica Gibby'ye göre Aloud şu anda İngilizce, İspanyolca ve Portekizce dillerinde kullanılabiliyor.

Yine de, sınırlı sayıda dil olsa bile, giderek artan sayıda içerik oluşturucu videolarına çok dilli dublajlar ekledikçe Aloud yararlı bir araç olacağı düşünülüyor.

KONUŞMALAR DAHA DA ÖZGÜN HALE GELECEK

Hanif, YouTube'un "çevrilmiş ses parçalarının daha fazla ifade ve dudak senkronizasyonu ile içerik oluşturucunun sesi gibi çıkması için çalıştığını" söylüyor. Gibby, bu özelliklerin 2024 için planlandığını söylüyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...