Twitter binası üzerindeki dev 'X' logosu kaldırıldı!

Twitter merkezinin tepesindeki yanıp sönen sev 'X' işareti yeniden markalaşma çabaları arasında söküldü. Bundan bir gün önce orada yaşayan vatandaşların parlak ışıktan rahatsız olduğu belirtilmişti.

GİRİŞ 01.08.2023 10:12 GÜNCELLEME 01.08.2023 12:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Twitter'ın San Francisco'daki genel merkezinin çatısında yanıp sönen çok büyük bir "X" işareti, yetkililerin Elon Musk'ın sosyal medya şirketini yeniden markalaştırmak için yaptığı son hamlenin şehir yasalarını ihlal ettiğini söylemesinin ardından Pazartesi günü söküldü.

Musk 23 Temmuz'da, yıllardır Twitter'ı temsil eden mavi kuşun yerini alacağını söylediği yeni siyah beyaz "X" logosunu tanıttı.

X artık uygulamanın hem masaüstü hem de mobil versiyonlarında siyah bir arka plan üzerinde beyaz harflerle görünüyor.

KOMŞULARI PARLAK X İŞARETİNDEN RAHATSIZ OLMUŞTU

Geçtiğimiz hafta San Francisco polisi, çalışma sırasında yayaları güvende tutmak için kaldırımı bantlamadıklarını söyleyerek işçilerin Twitter'ın kuş ve dikey logosunu binanın yanından kaldırmasını engelledi.

Cuma günü Musk, Twitter'ın binasının tepesine dev bir X yerleştirmişti ancak orada yaşayan vatandaşlar X'in parlak ışığından geceleri rahatsız olduklarını belirtmişti.

San Francisco Belediyesi, tabelanın asıldığı gün bir şikayet ve soruşturma başlattı ve bir müfettiş dev X'i güvenlik izni olmadan inşa edildiği için "güvensiz" olarak nitelendirdi.

TABELA ÜÇ GÜN SONRA KALDIRILDI

Yapı Denetim Departmanı sözcüsü Associated Press'e yaptığı açıklamada, herhangi bir harf veya sembolün değiştirilmesinin yanı sıra bir binanın üzerine bir tabela dikilmesinin, "binanın tarihi yapısıyla tutarlılığı" sağlamak ve yapıya yapılacak herhangi bir ilavenin güvenli bir şekilde takılmasını sağlamak için bir izin gerektireceğini söyledi.

Uyuyamıyorlar... Elon Musk'ın yeni logosu komşuları çileden çıkardı!Uyuyamıyorlar... Elon Musk'ın yeni logosu komşuları çileden çıkardı!

Pazartesi günü işçiler Musk'ın övündüğü X'i indirirken görüldü. Yerel haber kaynaklarına göre, üç günden daha kısa bir süre asılı kalan tabela öğlen saatlerinde kaldırılmıştı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    hic birini kullanmiyorum ayni sigara icki gibi bagimlilik yapiyor en iyisi baslamadan bitirmek dedim bindan 10 yil önce hepsini sildim
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    bizde de her benzin istasyonlarında bulunan kırmızı, beyaz ve yeşil ışıklı levhalar sürücülerin gözünü rahatsız ediyor birde yanıp sönüyor
    Cevapla
  • Türkmen 11 ay önce Şikayet Et
    Bravo Bizim cadde de sabaha kadar drift eksoz patlama sesleri kimsenin umru değil Her yere de şikayet ettik boş. Kafir deki Adalet e bak bizdeki Adalete bak.
    Cevapla
  • Ufuk 11 ay önce Şikayet Et
    Bu bir iks işareti değil.yahova işaretidir.yahovanın on emri işaretidir.yani,çarpı işareti romen rakamların da on dur.araştırılmalıdır.
    Cevapla
  • Adile 11 ay önce Şikayet Et
    ABD'ye laf ediyoruz ama onlarda ki adalet takdire şayan zengin fakir herkese işliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..