Dikkat! Elon Musk her an kullanıcı adınızı elinizden alabilir!

455.000 takipçisi olan bir X kullanıcısının kullanıcı adı, Elon Musk'ın şirketinin Twitter'dan yeniden markalaşmasının bir parçası olarak elinden alındı. Şirketin kullanıcıya alternatif isimler önerdiği belirtildi.

GİRİŞ 05.08.2023 15:46 GÜNCELLEME 06.08.2023 10:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eeski adı Twitter olan sosyal paylaşım sitesinde 'X' kullanıcı adına sahip olan bir kişinin Twitter'ın yeniden markalaşmasından sonra kullanıcı adı elinden alınmıştı.

Şimdi de bir başka kullanıcı olan '@music''in kullanıcı adının elinden alındığı belirtildi.

Eski X hesabının sahibi, şirketin hesabını alıp artık "X Corp'a bağlı" olacağını söylemesinin ardından "çok kızgın" olduğunu söylüyor.

Hesabını yöneten ve 455.000 takipçisi olan Jeremy Vaught, eski adıyla Twitter olarak bilinen şirketten gelen ve hesabının kaldırılacağını bildiren bir e-postayı paylaştı.

X (TWİTTER) DALGA GEÇERCESİNE KULLANICI ADI ALTERNATİFLERİ SUNDU

Vaught'un X'te paylaştığı e-postada, site hesabının @musicfan olarak yeniden adlandırılacağını ve önceki takipçilerinin ve verilerinin aktarılacağını söyledi.

Kendisine seçim yapması için @musicmusic, @music123 ve @musiclover gibi başka alternatifler verildiğini söylüyor. Tüm bu hesap adları halihazırda diğer X hesapları tarafından kullanılıyor.

Vaught, "16 yıl önce @music'i kurdum ve o zamandan beri yönetiyorum. Az önce Twitter / X bunu elimden aldı, çok kızgınım" diye tweet attı.

ELON MUSK 'X' KULLANICI ADINI SAHİBİNE SORMADAN ELİNDEN ALMIŞTI

Twitter'ın geçtiğimiz ay X olarak yeniden markalaşması, grubun önceki kuş tabanlı markasıyla ilgili eski fikri mülkiyet mirasını bıraktı.

X'in (Twitter) başkasının elinden aldığı kullanıcı adı

X'in @music hesabı, Twitter'a olan bağlılığından dolayı aceleyle yeniden adlandırılmak zorunda kalan birkaç hesaptan biri. 

Music'in kaldırılması, şirketin Gene X Hwang adlı kullanıcının @x kullanıcı adını kendisine sormadan almasından bir hafta sonra gerçekleşti.

Insider'in aktardıklarına göre, Vaught'un gönderdiğine benzer bir e-postada Kwang'a tanıtıcısının X Corp. ile ilişkilendirileceği söylendiği belirtildi.

Kendisine, şirket ekibinin üyeleriyle ve X ürünleriyle tanışması için X HQ'ya özel bir ziyaret teklif edildi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Yunus 8 ay önce Şikayet Et
    Bir küresel manyak kendine ve hezeyanlarına oyuncak aramış ve bulmuş , şimdi oynuyor.
    Cevapla
  • alo 8 ay önce Şikayet Et
    alsın biryerlerine montalasın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin