Şimdiye kadar ki en gerçek görüntüsü: Yapay zeka Fatih Sultan Mehmet'in portresini çizdi!

Yapay zeka tarafından çizilen Fatih Sultan Mehmet'in portresi kısa bir süre içinde ilgiyle karşılandı. Dönemin özelliklerinin yansıtıldığı portrede Fatih Sultan Mehmet'in şimdiye kadar ki en gerçekçi görüntüsü aktarılmış oldu.

GİRİŞ 09.08.2023 15:14 GÜNCELLEME 09.08.2023 16:09
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Her geçen gün yeni özellikleriyle bizi şaşırtmaya devam eden yapay zeka, bu sefer de Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri'nin portre fotoğrafını yeniden çizdi.

Fatih Sultan Mehmet’in tasvirinden esinlenerek yapay zekaya çizdirilmiş portresi kısa bir süre içinde sosyal medyada ilgiyle karşılandı.

Yapay zeka tarafından çizilen resme ilk bakıldığında görenlere duygu dolu anlar yaşatan portre, bir yandan da günümüzdeki bu teknolojinin sınırlarının ne denli olacağını düşündürdü.

Kaynak: Nadide fotoğraf

FATİH SULTAN MEHMET HAKKINDA

Fatih Sultan Mehmet, Avrupa’nın dini ve siyasi kimliğinin neredeyse tamamını değiştiren, attığı her adım korku ile takip edilen 7. Osmanlı Padişahıdır.

1432 yılında dünyaya gelen Fatih Sultan Mehmet, Orta Çağı sonlandıran Yeni Çağı başlatmıştır. Yaşamı boyunca karşısına çıkan her engeli ortadan kaldırarak adım adım başarıya ilerlemiştir.

Sadece başarılı bir sultan olmakla kalmayan II. Mehmet, aynı zamanda çağın yeniliklerini takip eden ve farklı birçok kültüre hakimiyetiyle de entelektüel bir padişahtır.

Farklı dinlere, dillere, milletlere ve kültürlere olan merakı, yönetim şekline yansıyarak feth ettiği bölgelerdeki gayrimüslim haklı aynı hoşgörü ve adaletle yönetmiştir. 

İSTANBUL'UN FETHİ İLE TARİHİ YENİDEN YAZDI

Başta Halil Paşa olmak üzere Mehmet’in böyle bir savaşı başaramayacağı düşüncesiyle bu fikirden vaz geçirmeye çalıştır. Fetih düşüncesinden vazgeçmeyen sultan hazırlıkları hiç geciktirmeden başlattı. Atası Yıldırım Beyazıd’ın inşa ettirdiği Anadolu Hisarı’nın tam karşısına Rumeli Hisarını inşa ederek şehre giriş çıkışları kontrolü altında tuttu. 

Gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından 6 Nisan 1453 günü İstanbul kuşatıldı. Tam 54 gün süren İstanbul kuşatmasında zorlu kuşatma günlerinde vazgeçmeyen Mehmet, kararlılıkla kuşatmayı sürdürdü.

Yüzyıllardır hiçbir devletin yıkamadığı güçteki şehri çevreleyen surların en zayıf noktasına ulaşmak için gemileri karadan yürüten Mehmet, o güne kadar yapılmış en iyi toplarla surları dövmeye başladı. 

54 günün ardından 29 Mayıs sabahı İstanbul’u fetheden Sultan II. Mehmet İstanbul’un Fatih’i olarak adını dünya tarihine yazdırır.  İstanbul’un Fethedilmesinin ardından yerinde durmayan Fatih Sultan Mehmet, Anadolu birliğini sağlamak için harekete geçti. 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 20
  • Makbule 8 ay önce Şikayet Et
    Neden üzgün cizilmis
    Cevapla
  • emins 8 ay önce Şikayet Et
    FATİH..Rome Emperor
    Cevapla
  • Ömer Ank 8 ay önce Şikayet Et
    Fatih yabancı ressamlara resmini çizdirmiş. Resmine bakılarak yapılan mumdan heykeli Ankara Polatlı da bulunan müzede bulunmakta. Yapay zekanın çizdiği resimden farklı.
    Cevapla
  • Adan 8 ay önce Şikayet Et
    Fatih Hristiyan aleminden istanbulu aldı ama torunlarını Vatikana verdi.
    Cevapla
  • Zabıta 8 ay önce Şikayet Et
    Eee
    Cevapla
  • Nazan 8 ay önce Şikayet Et
    Tablo ile arasındaki fark büyük.. fethi Alemimiz..Yakışıklıymış walla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek
Ambalaj üzerine tavsiye fiyat uygulaması kapıda!