Hırsızlar Apple Airtag kullanarak araba çaldılar!

Kanada'nın Ontario eyaletinde görev yapan polisler, hırsızların AirTag'leri kullanarak son model araçları tespit edip çaldığı uyarısında bulundu. Hırsızların takip cihazını kamuya açık alanlarda araçlara yerleştirdiği belirtildi.

GİRİŞ 14.08.2023 09:07 GÜNCELLEME 14.08.2023 11:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kanada'nın eyaletlerinden biri olan Ontario ilginç bir olay yaşandı. Polisler, araç sahiplerini Apple takip cihazlarını kullanarak pahalı araçları tespit ettiklerini, ev adreslerine kadar takip ettiklerini ve ardından çaldıklarını söyledikleri hırsızlar konusunda uyarıyor.

Ontario Eyalet Polisi, 24 saatlik bir süre zarfında Stormont, Dundas ve Glengarry müfrezesinden memurlara, araçlarda Apple AirTag'lerin bulunduğu iki durum hakkında bilgi verildiğini söyledi.

Polis, iPhone'ları tarafından cihazlardan haberdar edilen araç sahiplerinden birinin cihazı kaputun altındaki sigorta kutusunda bulduğunu söyledi.

KAMUYA  AÇIK ALANLARDA ARAÇLARA GİZLİCE TAKİP CİHAZI YERLEŞTİRDİLER

Polis, hırsızların AirTag'leri kamuya açık bir alanda park halindeyken araçların altına yerleştirdiklerini, böylece daha sonra araç sahiplerinin evlerine kadar takip edebileceklerini ve araçları garaj yolundan çalabileceklerini öne sürdü.

Araç sahipleri, araçlarının üzerinde veya altında AirTag olup olmadığına bakmaları konusunda uyarılıyor:

"Bir iPhone kullanıcısı yakınlarda bir Air-Tag olduğuna dair bir bildirim alması için uygulamayı kullanmalıdır. Eğer bir Android telefonunuz varsa, aynı uyarıyı sağlayacak Tracker Detect adlı uygulamayı indirebilirsiniz" dedi.

BU DURUMU TERSİNE ÇEVİREBİLİRSİNİZ!

Buna karşılık, aracınıza kendiniz bir AirTag eklemek, çalınması durumunda yerinin tespit edilmesine yardımcı olabilir. OPP tarafından yapılan basın açıklamasında, "Araç sahibi olarak siz de aynı araçları kullanarak müdahale edebilirsiniz" denildi.

"Aracınızı kendi AirTag'inizle donatmanız, çalınması durumunda aracınızın yerinin tespit edilmesinde polise yardımcı olabilir."

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Engin 8 ay önce Şikayet Et
    Onuda satın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı