Reklam engelleyici kullananlara YouTube'dan kötü haber: Video izleyemeyecekler!

YouTube, yeni denemede reklam engelleyicileri olan kişiler için video oynatmayı durduracağını belirtti. Bu hamlenin YouTube abonelik kampanyalarının erişiminde bir artış sağlayacağı düşünülüyor.

Reklam engelleyici kullananlara YouTube'dan kötü haber: Video izleyemeyecekler!
Reklam engelleyici kullananlara YouTube'dan kötü haber: Video izleyemeyecekler!
GİRİŞ 15.08.2023 15:27 GÜNCELLEME 15.08.2023 15:31

YouTube, yeni bir denemenin parçası olarak reklam engelleyici kullanan kişilerin videolarını devre dışı bırakacak bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

Sosyal medya platformu, kapsamlı video kütüphanesine erişmek isteyen kullanıcılardan ya reklam engelleyicileri kapatmalarını ya da YouTube Premium için ücret ödemelerini istiyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Şu anda deneme, dünya çapında reklam engelleyicileri etkin olan küçük bir grup insan üzerinde test ediliyor. İçerik izlemek için oturum açtıklarında, ayarlarını reklam engelleyiciye izin vermeyecek şekilde değiştirmedikleri veya YouTube Premium'a kaydolmadıkları sürece tüm videoların izlenmesi engellenecek.

Yani reklam engelleyicisini devre dışı bırakmayan kullanıcıların video izlemesi zorlaşacak.

GOOGLE SÖZCÜSÜNDEN DETAYLI AÇIKLAMA GELDİ

YouTube ne dedi? Google sözcüsü Oluwa Falodun, The Verge'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

•  Reklam engelleyici tespiti yeni değildir ve diğer yayıncılar düzenli olarak izleyicilerden reklam engelleyicileri devre dışı bırakmalarını istemektedir.

• Oynatmayı devre dışı bırakmayı çok ciddiye alıyoruz ve yalnızca izleyiciler YouTube'da reklamlara izin vermek için tekrarlanan talepleri görmezden gelirse oynatmayı devre dışı bırakacağız.

•  İzleyiciler, yanlışlıkla bir reklam engelleyici kullandıklarını düşündükleri durumlarda, istemdeki bağlantıya tıklayarak bu geri bildirimi paylaşabilirler.

•  İzleyicileri reklam engelleyicilerin YouTube Hizmet Şartlarını ihlal ettiği konusunda bilgilendirmek ve YouTube'da reklamlara izin vermelerini ya da reklamsız bir deneyim için YouTube Premium'u denemelerini kolaylaştırmak istiyoruz.

PEKİ BU KISITLAMA NEDEN ŞİMDİ GELİYOR?

YouTube, içerik oluşturucularının çalışmalarının karşılığını almalarını sağlamak için bu önlemleri aldığını söyledi. Şirketten yapılan açıklamada,

"YouTube'un reklam destekli modeli, içerik üreticilerinden oluşan çeşitli bir ekosistemi desteklemekte ve dünya çapında milyarlarca insanın içeriğe reklamlar aracılığıyla ücretsiz olarak erişmesini sağlamaktadır" denildi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!