Tayland Hükümeti'nden Facebook'a tehdit: Gerekirse yasaklarız!

Tayland hükümeti ülkede artan dolandırıcılık faaliyetlerinden Facebook'u sorumlu tutarak sosyal medya devine yasaklama tehdidinde bulundu.

Tayland Hükümeti'nden Facebook'a tehdit: Gerekirse yasaklarız!
Tayland Hükümeti'nden Facebook'a tehdit: Gerekirse yasaklarız!
GİRİŞ 23.08.2023 17:25 GÜNCELLEME 23.08.2023 17:25

Tayland, dolandırıcılık reklamlarını yeterince denetlemediği ve mağduriyet yaşandığı gerekçesiyle sosyal medya platformu Facebook'u ülke genelinde yasaklamakla tehdit etti.

Güney Asya ülkesi Tayland, sosyal medya devi Facebook'a ambargo getirebilir. Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Facebook'un yayınlandığı reklamları denetlemek için yeterli çabayı göstermediği, bunun da yüz binlerce Tayland vatandaşının dolandırıcılık kurbanı olmasına neden olduğu belirtildi.

FACEBOOK NEDENİYLE ARTAN DOLANDIRICILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanı Chaiwut Thanakamanusorn konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Tayland hükümetinin sahte hesaplar ve dijital dolandırıcılık konularında yapıcı bir adım atmaması durumunda ay sonunda mahkeme kararı ile Facebook'u kapatmaya hazır olduğunu belirtti.

Yaklaşık 71 milyon nüfusa sahip Tayland'da 50 milyondan fazla Facebook kullanıcı hesabı bulunuyor. Hükümet kayıtlarına göre ülkede 300 binden fazla kişi sosyal medya üzerinden yüksek miktarda dolandırıcılığa maruz kaldı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Polis, Columbia Üniversitesi'ndeki Gazze Dayanışma Kampı'nı dağıttı
Nihal Candan: İnsanlar bizden nefret ettiği için ömür boyu mu yatacağız?