Apple onayladı: iPhone üreticileri artık tamir yapabilecek!

Apple, Kaliforniya'daki 'Onarım Hakkı' yasa tasarısını destekleyerek iPhone üreticilerin müşterilerin telefonlarını tamir etmelerini onaylama kararı aldı. Buna göre üreticilere cep telefonu tamiri için gerekli ekipmanlar sağlanacak.

Apple onayladı: iPhone üreticileri artık tamir yapabilecek!
Apple onayladı: iPhone üreticileri artık tamir yapabilecek!
GİRİŞ 24.08.2023 09:22 GÜNCELLEME 24.08.2023 09:22

Apple Salı günü yayınladığı bir mektupla, Kaliforniya yasama organı üyelerini, üreticilerin müşterilerin hasarlı cihazlarını tamir etmelerine izin vermelerini gerektiren "onarım hakkı yasa tasarısını" şu anda taslak haliyle "Senato Yasa Tasarısı 244'ü" kabul etmeye çağırdı.

iPhone üreticisinin bu hamlesi, elektronik cihaz üreticilerinin hasarlı cihazların onarımı için gerekli araçları sağlamasını öngören yasa nedeniyle onarımlara erişim konusunda yıllardır sürdürdüğü muhalefetin tersine dönmesi anlamına geliyor.

"Apple mektubunda, "SB 244'ü destekliyoruz çünkü bireysel kullanıcıların emniyet ve güvenliğinin yanı sıra ürün üreticilerinin fikri mülkiyet haklarını da koruyan gereklilikler içeriyor" dedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...