SpaceX bu sefer iPhone'lar için uydu fırlatacak!

Apple'ın ortağı Globalstar, SpaceX'e iPhone uydu yoluyla yardım hizmetini geliştirmesi nedeniyle uydu fırlatmak için SpaceX'e 64 milyon dolar ödeyecek. Şirketin uyduların yüzde 85'ini iphone'lara tahsis edeceği belirtildi.

SpaceX bu sefer iPhone'lar için uydu fırlatacak!
SpaceX bu sefer iPhone'lar için uydu fırlatacak!
GİRİŞ 02.09.2023 10:58 GÜNCELLEME 02.09.2023 11:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Apple'ın uydu ortağı Globalstar, Uydu Üzerinden Acil SOS iPhone özelliğinin iletişim ağını güncellemek için kullanılacak yeni uyduları fırlatmak üzere Elon Musk'ın SpaceX şirketine ödeme yapıyor.

Bir SEC dosyasında açıklanan anlaşmanın ayrıntılarına göre Globalstar SpaceX'e 64 milyon dolar ödeyecek. Ödemeler, SpaceX'in uyduları fırlatmayı planladığı 2023'ten 2025'e kadar yapılacak.

HİZMET UYDU ÜZERİNDEN İNSANLARIN YARDIM ALMASINI SAĞLIYOR

Apple geçtiğimiz yıl yeni iPhone 14 modelleriyle birlikte Uydu Üzerinden Acil SOS özelliğini tanıtmıştı. Bu teknoloji iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'in WiFi veya hücresel bağlantı olmadığında acil servislerle iletişime geçmesini sağlıyor.

Globalstar, Apple'ın bu girişimdeki ortağıdır ve özelliğin çalışmasını sağlayan uyduları idare etmektedir. Apple, lansman sırasında Uydu Üzerinden Acil SOS'in iki yıl boyunca ücretsiz olacağını söyledi ve şu ana kadar nihayetinde ne kadara mal olabileceği konusunda bilgi vermedi.

GLOBALSTAR AĞ KAPASİTESİNİN YÜZDE 85'İNİ İPHONE'LARA TAHSİS EDECEK

Globalstar'ın SpaceX'e ödediği 64 milyon dolar uyduları çalıştırma maliyetinin sadece bir kısmı olarak görülüyor.

Globalstar, mevcut ve gelecekteki ağ kapasitesinin yüzde 85'ini Apple'ın iPhone'larına tahsis etmeyi, Globalstar'ın tüm personeli, yazılımı, uydu sistemlerini ve daha fazlasını sağlamayı ve sürdürmeyi, aynı zamanda minimum kalite ve kapsama standartlarını korumayı kabul etti.

iPhone 14 modellerinin piyasaya sürülmesinden önce Globalstar Kanadalı bir şirketten 327 milyon dolar değerinde uydu ekipmanı satın almış, Apple ise Globalstar'a 252 milyon dolar borç vermişti.

iPhone'un bu özelliği hayat kurtardı | Haber7.com

İPHONE'DAKİ BU HİZMET HAYAT KURTARMIŞTI

Geçtiğimiz hafta bir kadın ve köpeği Utah'taki bir kanyonda aniden bastıran sele kapıldı. Kadının iPhone'undaki SOS acil durum özelliği kurtarma ekiplerine haber verdikten sonra kurtarıldılar.

Ayrıca başka bir olayda iPhone 14 sahibi bir sürücünün 120 metrelik uçurumdan düşmesinin ardından Apple'ın 'çarpışma algılama teknolojisi' uyarı göndermiş ve olay yerine giden arama kurtarma ekipleri sürücüyü canlı olarak yukarı çıkarmışlardı.

APPLE'IN UYDU YOLUYLA YARDIM HİZMETİ HANGİ ÜLKELERDE KULLANILIYOR

Uydu üzerinden Acil SOS Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, Birleşik Krallık, Avusturya, Belçika, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda ve Portekiz'de kullanılabiliyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • 7 ay önce Şikayet Et
    Neden türkiyeye yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap