AMD 2022-23 kurumsal sorumluluk raporunu yayınladı!

AMD bugün en son Kurumsal Sorumluluk (KS) raporunu yayınladı. AMD; çevresel sürdürülebilirlik, dijital etki, tedarik zinciri sorumluluğu, çeşitlilik, aidiyet ve kapsayıcılık konularında ilerleme kaydetmeye devam ediyor.

AMD 2022-23 kurumsal sorumluluk raporunu yayınladı!
AMD 2022-23 kurumsal sorumluluk raporunu yayınladı!
GİRİŞ 25.08.2023 12:52 GÜNCELLEME 25.08.2023 12:53

Firmanın yayınlamış olduğu kurumsal sorumluluk raporunda öne çıkan önemli noktalar şu şekilde;

30x25 Hedefi Güncellemesi - AMD bu yılın sonunda piyasaya sürülecek dört AMD Instinct™ MI300A APU'dan oluşan bir konfigürasyon kullanarak 2023 yılında yapay zeka eğitimi, HPC için işlemci ve hızlandırıcılarında 2020'ye kıyasla 13,5 kat enerji verimliliği artışı sağlama yolunda ilerliyor.

AMD'de kadın mühendislerin çalışmaları güçlü bir şekilde devam ediyor ve küresel çalışanların %92'si AMD'nin farklı geçmişlere sahip kişilerin başarılı olabileceği bir ortam yarattığını söylüyor. 

AMD, mevcut KS odak alanlarını teyit eden yeni bir ESG önceliklendirme değerlendirmesini tamamlarken, sorumlu yapay zeka ve ürün kullanımı yeni ve yüksek etkili sorunlar olarak ortaya çıktı. AMD aynı zamanda şirketin insan hakları stratejisini bilgilendirmek amacıyla bu yıl ilk İnsan Hakları Belirginlik Değerlendirmesini de gerçekleştirdi.

AMD Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Lisa Su konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  "Teknolojimiz dünya çapında milyarlarca insanın hayatına dokunuyor. Bilimsel araştırmaları hızlandırmada, uzayın derinliklerini keşfetmede, sürücüleri yolda güvende tutmada ve işletmelere güç sağlamada hayati bir rol oynuyoruz. Ancak yeni nesil deneyimler sunmak yeterli değil. AMD olarak bunu sorumlu, dürüst ve değerlerimizle ve kapsayıcı kültürümüzle temelden uyumlu bir şekilde yapmaya kararlıyız." 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi