Bakan Tekin: Teknofest'in gelenek haline gelmesi için uğraşmamız lazım

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da düzenlenen TEKNOFEST’i ziyaret etti.

Bakan Tekin: Teknofest'in gelenek haline gelmesi için uğraşmamız lazım
Bakan Tekin: Teknofest'in gelenek haline gelmesi için uğraşmamız lazım
GİRİŞ 31.08.2023 14:38 GÜNCELLEME 31.08.2023 14:40

Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, Etimesgut Havalimanı'nda bilim ve teknoloji meraklılarını ağırlıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TEKNOFEST alanını ziyaret etti. Ziyareti esnasında yoğun ilgiyle karşılaşan Bakan Tekin, çocuklarla da günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Tekin, bakanlığın standında yer alan çalışmaları tek tek inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, TEKNOFEST'e gelirken neyle karşılaşacağını hayal edemediğini ama gördükleri sonrasında duygulandığını ifade ederek, "Ben herkesin ziyaret etmesini istiyorum. Özellikle cumhuriyetimizin 100'üncü yılını yaşadığımız şu günlerde cumhuriyetin geldiği noktayı görmek açısından bütün vatandaşları, herkesi burayı görmeye davet ediyorum. İnanın söyleyecek laf bulamıyorum.

"BAKANLIK OLARAK ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ"

Öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle ve hepsiyle gurur duydum. Diğer bakanlıkların stantlarını görmedim ama bizim bakanlığın stantlarında şunu gördüm; sosyal sorumluluk projelerinden bu ülkenin bir vatandaşı, bireyi olarak, bu ülkeye sorumluluğunu ve vazifelerini yerine getirmek için yapılması gereken her türlü şeyi düşünmüş çocuklarımız. Çok değişik, farklı konularda projeler var.

Tarımda sulamadan tutun İngilizce öğrenmeye, Türkçeyi yabancı dil olarak başka ülkenin vatandaşlarına öğretmeye kadar akla hayale gelmez bir sürü proje var. Bizim bakanlık olarak üstümüze düşen vazifemiz bu çocuklara, öğretmenlere daha iyi işler yapabilmeleri için imkan sunmak. Benim şahsen buradan aldığım ödül bu. Bakanlık olarak üstümüze düşeni yapacağız" şeklinde konuştu.

"GELENEK HALİNE GELMESİ İÇİN UĞRAŞMAMIZ LAZIM"

TEKNOFEST'i eğitim açısından da değerlendiren Bakan Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"Gelenek haline gelmesi için uğraşmamız lazım. Mutlaka gelenek haline dönüşmesi lazım. Şunu artık kabul etmemiz gerekiyor; dünya hızlı değişiyor. Eğitim teknolojileri ve eğitim ortamları da çok hızlı değişecek. Dünyada insanların en çok ihtiyaç duyduğu konulardan bir tanesi eğitim.

Teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir dönemde eğitimle ilgili gelişmelerin olmasını izlemek artık hayal değil. Çok önemli değişiklikler olacak. Belki asla olmaz, asla vazgeçemeyiz dediğimiz bir sürü şeyden vazgeçeceğiz. Bu alanda da yenilikleri, yeni adımları bekliyoruz. Göreceğiz inşallah."

"ÇOCUKLARIMIZA ÇAĞI İYİ OKUMALARINI, ONA GÖRE KENDİNİ GELİŞTİRMELERİNİ ÖNERİYORUM"

Yeni eğitim öğrenim döneminin başlamasına kısa süre kala okula başlayacak olan öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Tekin,

"Çocuklarımıza çağı iyi okumalarını, ona göre kendini geliştirmelerini öneriyorum. Öğretmen arkadaşlara sürekli bunu öneriyoruz. Çünkü öğrenci arkadaşlarımız da öyle davransınlar. Bu tür ortamlar, imkanlar artık çok fazla yaygınlaşmaya başladı. Çocuklarımız da kendilerini bu anlamda yetiştirirlerse, gelecekleri de, kariyerleri de çok parlak ve başarılı olur inşallah" dedi.

KAYNAK: İHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi