Çin'in Tiencou-5 kargo mekiği atmosfere kontrollü şekilde döndü

Çin'in dünya yörüngesindeki Tiengong Uzay İstasyonuna ikmal seferi yapan Tiencou-5 kargo mekiği, atmosfere kontrollü şekilde döndü.

Çin'in Tiencou-5 kargo mekiği atmosfere kontrollü şekilde döndü
Çin'in Tiencou-5 kargo mekiği atmosfere kontrollü şekilde döndü
GİRİŞ 13.09.2023 11:21 GÜNCELLEME 13.09.2023 11:21

Çin'in dünya yörüngesindeki Tiengong Uzay İstasyonuna ikmal seferi yapan Tiencou-5 kargo mekiğinin atmosfere kontrollü şekilde dönüğü bildirildi.

Çin İnsanlı Uzay Seferleri Ajansından (CMSA) yapılan açıklamada, uzay aracının parçalarının büyük bölümünün atmosfere girdiğinde yandığı, kalan az miktardaki enkazın Pasifik Okyanusu'nda önceden belirlenen güvenli sulara düştüğü belirtildi.

Kargo mekiği, dün uzayda istasyonundan ayrılarak bağımsız uçuş moduna geçmişti.

Adı, Çince "gök gemisi" anlamına gelen mekik, 12 Kasım 2022'de Long March 7 roketiyle Haynan Adası'ndaki Vınçang Uzay Aracı Fırlatma Merkezi'nden uzaya gönderilmişti.

Mekik, uzay istasyonuna 5 ton ağırlığında yakıt, donanım ve ihtiyaç malzemesi taşımıştı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ve Putin ile görüştü
Serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts'a döndü