'5G teknolojisi ile internet 100 kat hızlanacak'

Kuika ve System Optima Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv, 5G teknolojisi ile internetin 100 kat daha hızlanacağını söyledi. Ciliv, 5G yatırımlarının kısa sürede yapılması gerekliliğine de dikkat çekti.

'5G teknolojisi ile internet 100 kat hızlanacak'
'5G teknolojisi ile internet 100 kat hızlanacak'
GİRİŞ 22.09.2023 09:46 GÜNCELLEME 22.09.2023 09:46

Teknoloji önümüzdeki yıllarda da yaşama ve çalışma şeklimizi dönüştürmeye devam edecek. İş dünyasına yön verecek teknolojileri, Kuika ve System Optima Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv “Son 15 yılda gelinen mesafeye çok hızlı gelindi. 15 yıl önce sadece internetle ses, mesaj alırken bugün video, veri, her yerden iletişim, nesneler internet üzerinden birbirine bağlanabiliyor.

Teknoloji dünyasında ki gelişmeler hızlanıyor. Önümüzdeki dönemde buluttaki büyüme, bilgisayarların işletim gücü, veri hızının önemi daha da artacak. 5G teknolojisi ile internet 100 kat hıza çıkacak. Kırk kat bir işlemin yapılmasıyla aktarılması arasındaki zaman azalacak. Her şey, gerçek zamana yaklaşacak. Türkiye’nin bir an önce 5G’ye geçmesi lazım.” şeklinde özetledi.

“LOW-CODE PLATFORMLAR İLE YAZILIM GELİŞTİRME SÜREÇLERİ KISALACAK”

Bloomberg HT’de Gündem Teknoloji programına katılan Süreyya Ciliv “Software 2.0 geliyor. Bunun diğer adı low-code platformlar. Low-code platformlar, daha az yazılım yazarak, daha çok iş yapmayı sağlıyor. Artık önceden yazılmış yazılımları kullanarak yazılım geliştirme süreçleri daha hızlanacak. İş dünyasının odağında müşteri olmalı ve müşteriye nasıl daha fazla değer yaratılır bu önemli. Her yerde optimizasyon ve hızlı inovasyon önemli.

Satışta, dağıtımda, perakende de her yerde optimizasyon şirketlere verimlilik, karlılık getirecek. Teknoloji iyi kullanan şirketlerin çoğu ileri gittiler. Bizim de bu teknolojileri işimize nasıl en verimli şekilde uygulayabileceğimiz üzerine çalışmalıyız. Dijital dönüşümün odağında yazılım var. Kuika olarak biz de yazılımı nasıl çok daha hızlandırırız konusuna odaklandık. Biz şu an yazılım geliştirmeyi iki kat hızlandırdık. Low-code ile bunu başardık.” dedi.

5G teknolojisinin önemine değinen Ciliv “Şirketlerin bilgi işlem departmanları önemli ancak aşırı büyüyen kadrolardan verimlilik, inovatif fikirler, esneklik sağlanamıyor. Müşteri talepleri arttıkça, proje artıyor ve merkez artık tek başına bu hizmeti sağlayamaz duruma geliyor. Dolayısı ile sektörde işbirlikleri önemli. Büyük şirketler, dijital dönüşüm ve yazılım süreçlerini, projelerini geliştirirken dışardaki inovatif şirketlerle işbirliğine gidilmeli” dedi.

KAYNAK: BLOOMBERGHT | HANDE BERKTAN
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
En fazla altın üreten ülke açıklandı! Yılda 370 ton ile zirvede...
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu