BMW sahipleri şokta: Tek tek iPhone 15'leri bozuluyor!

BMW sahipleri iPhone 15'i araç içindeki kablosuz şarj cihazında şarj ettikten sonra NFC'nin çalışmadığını belirtti. BMW sahiplerinin geçmiş zamanda aynı sorunu iPhone 13'lerde de yaşadığı belirtildi. Şirket henüz bir açıklama yapmadı.

BMW sahipleri şokta: Tek tek iPhone 15'leri bozuluyor!
BMW sahipleri şokta: Tek tek iPhone 15'leri bozuluyor!
GİRİŞ 03.10.2023 12:02 GÜNCELLEME 03.10.2023 12:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bazı BMW sahipleri, iPhone 15'lerinin NFC çipinin, cihazlarını araçlarının kablosuz şarj pediyle şarj ettikten sonra artık çalışmadığını bildirdi. Etkilenen müşteriler iPhone'un beyaz ekranlı bir veri kurtarma moduna geçtiğini ve cihaz yeniden başlatıldıktan sonra NFC çipinin artık işlevsel olmadığını söylüyor.

Şu ana kadar şikayetlerin iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcılarından geldiği belirtildi. NFC çipi Apple Pay ve dijital araba anahtarları gibi özellikleri desteklediğinden, etkilenen kullanıcılar bu özellikleri kullanamıyor.

ŞARJ CİHAZINDAN KAYNAKLANAN ISI NFC ÇİPİNİ BOZUYOR OLABİLİR

Bmwblog'da yer alan habere göre bazı müşteriler, Apple'ın NFC çipinin arızalandığını onayladıktan sonra iPhone'larını değiştirdiğini, ancak değiştirilen iPhone'un da aynı soruna karşı savunmasız olduğunu söylüyor.

Sorunun spesifik nedeninin ne olduğu, kaç müşterinin etkilendiği ve hangi BMW modellerinin etkilendiği belirsiz. BMW kablosuz şarj cihazından kaynaklanan ısının NFC çipinin aşırı ısınmasına ve arızalanmasına neden olması mümkün olarak görülüyor.

ARIZADAN DOLAYI DEĞİŞEN İPHONE 15'LER DE BOZULDU

NFC çipi Apple Pay ve dijital araba anahtarları gibi özellikleri desteklediğinden, etkilenen kullanıcılar bu özellikleri kullanamıyor. Bazı müşteriler, Apple'ın NFC çipinin arızalandığını onayladıktan sonra iPhone'larını değiştirdiğini, ancak değiştirilen iPhone'un da aynı soruna karşı savunmasız olduğunu söylüyor.

Sorunun spesifik nedeninin ne olduğu, kaç müşterinin etkilendiği ve hangi BMW modellerinin etkilendiği belirsiz. BMW kablosuz şarj cihazından kaynaklanan ısının NFC çipinin aşırı ısınmasına ve arızalanmasına neden olması mümkündür denildi.

BMW'NİN KABLOSUZ ŞARJ SORUNLARI GEÇMİŞİ

BMW kablosuz şarj cihazlarının geçmişte aşırı ısındığı ve iPhone kullanıcıları için sorunlara neden olduğu bilinmektedir. 2022 yılında, iPhone 13 ve iPhone 13 Pro modellerinin BMW kablosuz şarj cihazı ile şarj edildiğinde aşırı ısındığı ve kapandığı rapor edilmişti.

BMW, iPhone 15 cihazlarındaki NFC çip arızalarına ilişkin son raporlar hakkında henüz yorum yapmadı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • adam 6 ay önce Şikayet Et
    Vermeyin bir katır yükü parayı bu Iphone lara olsun bitsin. BMW sahiplerinde paranın kıymetini bilirler ama ne diyelim çok da üzülmedim.
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    beter olsunlar inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    zengin derdi de bir başka oluyor, canım....
    Cevapla
  • gurbetci kadir 6 ay önce Şikayet Et
    bende öyle bir sorun yok..
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    beter olsunlar inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri