Bilim Bakü Merkezine anlamlı ziyaret

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Vatandaşlık Hizmetleri ve Sosyal Yenilikler Kurumu ile imzaladığı iş birliği protokolü ile kurulan Bilim Bakü 02 Ekim 2023 tarihinde misafirlerini ağırladı.

Bilim Bakü Merkezine anlamlı ziyaret
Bilim Bakü Merkezine anlamlı ziyaret
GİRİŞ 03.10.2023 16:19 GÜNCELLEME 03.10.2023 16:20

Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında hayallerine sınır koymayan, meraklı ve keşfetmeye açık çocuklarını bilimle buluşturan, “Teknoloji geliştiren bir Türkiye” hedefiyle Türkiye’nin dört bir yanına bilim ve teknoloji yaymaya devam eden Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Vatandaşlık Hizmetleri ve Sosyal Yenilikler Kurumu ile imzaladığı iş birliği protokolü ile kurulan Bilim Bakü 02 Ekim 2023 tarihinde kıymetli misafirlerini ağırladı.

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bağlı Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansının (ASAN Hizmet) Başkanı Ülvi Mehdiyev ve Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı’ nın katılımlarıyla Bilim Bakü Merkezine gerçekleşen ziyarette merkezde eğitim gören çocuklarla buluşuldu.

Çocuklarla bir araya geldikten sonra ASAN konferans salonuna geçilerek Bakü Bilim Merkezi’nin bir yıllık planlarıyla ilgili sunum gerçekleşti. Yapılan bilgilendirmede özellikle 6-14 yaş aralığındaki öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan mevcut ilgilerini korumak ya da bu yönde oluşacak ilgilerini arttırmak, bilimsel bilginin pratikte uygulanış biçimlerini kavratmak amacıyla kurulduğu aktarıldı. Bilim Bakü Merkezi’nde her 20 öğrenci için tahsis edilmiş 6 adet laboratuvar ile öğrencilerin doğa bilimleri, teknoloji, matematik, astronomi, uzay ve havacılık, tasarım ve girişimcilik alanlarında uygulama yapmalarına imkân sağlanacağı vurgulandı. Dünya çapında kendini kanıtlamış Stanford Üniversitesi gibi kurumların tecrübelerinden yararlanarak 8 haftalık hızlandırılmış programlar gibi birçok farklı seçenekle öğrencilerin seçtikleri alanda hızla ilerleme kaydetmelerinin de hedeflendiği Bilim Bakü’de ayrıca Türkiye’nin de en önde gelen üniversitelerinin söz konusu programlarda etkin ve öncü rol oynayacağı da belirtildi. Ayrıca çocuklara verilen eğitimlerin yanı sıra MTH öğretmen akademileri ile eğitmenlerin yetiştirildiği, ebeveynlere çocukları ile birlikte atölyeler gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

ASAN konferans salonundaki sunumun ardından Ülvi Mehdiyev,  Selçuk Bayraktar ve Cahit Bağcı’nın konuşmaları gerçekleşti. Konuşmaların ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanının kararı ile belirlenmiş olan “ASAN Hizmet ile verimli işbirliği” madalyası Selçuk Bayraktar’a takdim edildi.

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi