Türksat, Uluslararası Uzay Federasyonuna üye oldu!

Türksat'ın, Uluslararası Uzay Federasyonuna (IAF) üyeliği oy birliğiyle kabul edildi.

Türksat, Uluslararası Uzay Federasyonuna üye oldu!
Türksat, Uluslararası Uzay Federasyonuna üye oldu!
GİRİŞ 05.10.2023 10:45 GÜNCELLEME 05.10.2023 10:45

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyanın önde gelen uzay ajansları, şirketleri, araştırma kurumları, enstitüleri başta olmak üzere 77 ülkede 513 üyesiyle dünyanın en büyük uzay kuruluşlarından biri olan IAF'ın genel kurulu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı.

Federasyonun tüm üyelerinin hazır bulunduğu genel kurula Türksat adına Genel Müdür Hasan Hüseyin Ertok katılırken, şirketin Federasyona üyeliği oy birliğiyle kabul edildi.

IAF, sektörün önde gelen uzay ve savunma kuruluşlarından biri olarak 1951'de kuruldu. Her yıl düzenlenen, tüm küresel uzay aktörlerinin bir araya geldiği Uluslararası Astronomi Kongresi'ne ev sahipliği yapan IAF'a üye olunması, özellikle uluslararası işbirliklerinin artırılması açısından büyük önem taşıyor.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler