On ayda üçüncü olay: Uluslararası Uzay İstasyonu'nda sızıntı yaşandı!

Bilim insanları, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bir laboratuvardan sızıntı tespit edilmesinin ardından cevaplar arıyor. Bunun Rusya'nın kontrolündeki segmentte yaşanan üçüncü aynı olay olduğu belirtildi.

GİRİŞ 10.10.2023 15:05 GÜNCELLEME 10.10.2023 15:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pazartesi günü Uluslararası Uzay İstasyonunun bir Rus modülündeki yedek hattan soğutma sıvısı sızdı.

Bilim adamlarına göre istasyona ya da mürettebata yönelik bir tehdit söz konusu değil, ancak bunun geçen yılın Aralık ayından bu yana bir Rus segmentinde meydana gelen üçüncü olay olduğu belirtildi.

SIZINTI YEDEK SOĞUTMA  SİSTEMİNDE YAŞANDI

Rus uzay ajansı Roscosmos, sızıntının Temmuz 2021'den bu yana faaliyette olan Nauka modülündeki sıcaklığı düzenlemek için kullanılan yedek soğutma sisteminden kaynaklandığını doğruladı.

Hem Roscosmos hem de NASA'ya göre yedi kişilik mürettebat ve istasyon "tehlike altında değil" ve ana termal kontrol sistemi üzerinde herhangi bir etki olmadı.

Mühendisler, NASA'nın astronotlarından birine yer ekibinin "pul" olarak adlandırdığı şeyi aramasını söylediği Pazartesi günü İngiltere saatiyle akşam 5 sularında bildirilen sızıntının nedenini araştırıyor.

NASA astronotu Jasmin Moghbeli, Rus segmentindeki Nauka modülüne atıfta bulunarak, "MLM'deki radyatörden bir sızıntı var," diye yanıtladı.

10 AY İÇİNDE ÜÇÜNCÜ SIZINTI

Geçen yıl Aralık ayında Rusya'nın Soyuz-22 kapsülünden sızan soğutma sıvısı ve Şubat ayında ülkenin Progress ikmal uzay aracından sızan benzer bir sızıntı ile son 10 ay içinde bu tür üçüncü sızıntı.

Soyuz-22'deki sızıntı, canlı video yayınlarında aracın radyatöründen uzaya püsküren lapa lapa, kar benzeri parçacıklar olarak göründü.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nu düşürecekler! | Haber7.com

UZAY İSTASYONUNU 2030 YILINA KADAR EMEKLİYE AYIRMAYI DÜŞÜNÜYORLAR

NASA mühendisleri, Ruslarla birlikte aylar süren bir araştırmanın ardından, uzay enkazının ya da küçük bir göktaşının sorumlu olduğuna inanıyor.

ISS'nin yapısı 1998'de fırlatılmasından bu yana yaşlandı ve NASA, ajans insanları Ay'a geri döndürmeye öncelik verdiği için özel olarak inşa edilmiş halefler umuduyla 2030 civarında emekliye ayrılmaya hazırlanıyor.

Kabaca bir futbol sahası büyüklüğünde olan ve Dünya'nın 250 mil (400 km) üzerinde seyreden istasyon, yirmi yılı aşkın bir süredir uluslararası astronot ekiplerine ev sahipliği yapıyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Oooo yakınmış tofaş la gideriz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti