Turkcell’in ‘Hayal Ortağım’ uygulamasıyla Filmekimi bu yıl da engel tanımıyor!

Turkcell, hayata dokunan teknolojileriyle Filmekimi’ni herkes için erişilebilir kılıyor. İKSV tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen ve sinemaseverlerin merakla beklediği Filmekimi 13 Ekim’de başlıyor.

Turkcell’in ‘Hayal Ortağım’ uygulamasıyla Filmekimi bu yıl da engel tanımıyor!
Turkcell’in ‘Hayal Ortağım’ uygulamasıyla Filmekimi bu yıl da engel tanımıyor!
GİRİŞ 12.10.2023 11:40 GÜNCELLEME 12.10.2023 11:40

Herkes için ‘erişilebilir’ film keyfi sunan Filmekimi’nde, Turkcell’in hayata dokunan uygulaması Hayal Ortağım ile görme engelli festival tutkunları gösterimdeki 7 filmi kesintisiz ve keyifle takip edebilecek.

Filmlerin sesli betimlemesi, operatör fark etmeksizin uygulama üzerinden görme engelli sinemaseverlerle buluşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Filmekimi, 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’da sinemaseverlerle buluşuyor.

Uluslararası film festivallerinden merakla beklenen ödüllü yapımları sinema tutkunları için bir araya getiren Filmekimi’nde gösterilecek 7 filmi görme engelli sinemaseverler bu yıl da Turkcell’in Hayal Ortağım uygulamasıyla takip edebilecek.

Festival takipçileri, Dört Kız Kardeş (Four Daughters), Vincent Ölmeli (Vincent Must Die), Öğretmenler Odası (The Teachers’ Lounge), Narsistle Aşk (Just The Two of Us), Çözümler Kitabı (The Book of Solutions), Bir Skandalın Peşinde (May December) ve Jeanne du Barry filmlerinin sesli betimlemesine uygulama üzerinden operatör fark etmeksizin, kolaylıkla ücretsiz olarak ulaşabilecek.

KESİNTİSİZ FİLM KEYFI

Turkcell’in ücretsiz Hayal Ortağım’ı ile dünyada ilk defa bir mobil uygulama üzerinden sunulan sesli betimleme teknolojisi çevre, mekân, kişi ve objeye dair özellikleri, diyalogsuz sahneleri sesle aktarabiliyor.

Altyazılı filmlerde altyazı seslendirmesi de gerçekleştiren teknoloji sayesinde görme engelliler, sinemada kesintisiz film keyfi yaşıyor. Uygulama içerisindeki bu teknoloji sayesinde kullanıcılar, hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan filmi takip edebilecek.

HAYAL ORTAĞIM UYGULAMASI

Filmleri internet erişimi yeterli olan sinema salonlarında sesli betimlemeli izleyebilmek için sinema salonuna girmeden önce, izlemek istenilen filme ait betimlemeyi uygulama üzerinden cihaza indirmek ve film başladığında betimlemeyi oynatmak yeterli oluyor.

Uygulamanın birkaç saniye sonra filmle senkron olmasıyla diyalogların olmadığı sahnelerdeki tüm görsel detay ve Türkçe altyazı seslendirmeler, kulaklık aracılığıyla dinleyicilere ulaştırılıyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!