Çin 2025 hedefini açıkladı: İnsansı robot arkadaşlar geliyor!

Çin'in kuzeyindeki Hebei eyaletinin Shijiazhuang kentinde düzenlenen Çin Uluslararası Dijital Ekonomi Fuarı gerçekleştirildi. Çin'in 2025 yılına kadar gelişmiş insansı robotlar üretmeyi hedeflediği bildirildi.

Çin 2025 hedefini açıkladı: İnsansı robot arkadaşlar geliyor!
Çin 2025 hedefini açıkladı: İnsansı robot arkadaşlar geliyor!
GİRİŞ 04.11.2023 13:38 GÜNCELLEME 04.11.2023 13:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin, 2025 ve 2027 yılları için belirlenen stratejik planlarla insansı robotların geliştirilmesi için kılavuzlar yayınladı.

Ülkenin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından yayınlanan kılavuz, 2025 yılına kadar insansı robotlar için bir ön inovasyon sistemi kurmayı ve robotların "beyni, beyinciği ve uzuvları" gibi kilit teknolojilerde atılımlar gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Amaç, robotların uluslararası ileri seviyelere ulaşması ve özel operasyonlar, üretim ve geçim hizmetleri gibi senaryolarda kullanılmasıyla birlikte temel bileşenlerin güvenli ve etkili bir şekilde tedarik edilmesini sağlamaktır.

2027 YILINA KADAR İNSANSI ROBOTLAR İLE BİR EKOLOJİ OLUŞTURMAK İSTİYOR

Çin, 2027 yılına kadar insansı robotların teknolojik yenilik kapasitesini önemli ölçüde geliştirmeyi, güvenli ve güvenilir bir endüstriyel tedarik zinciri kurmayı ve uluslararası düzeyde rekabetçi bir endüstriyel ekoloji oluşturmayı hedeflemektedir.

Sektör ayrıca daha çeşitli uygulama senaryolarıyla büyük ölçekli gelişimini hızlandıracak ve ilgili ürünlerin reel ekonomiye derinlemesine entegre olarak ekonomik büyümenin önemli bir yeni motoru haline gelmesi bekleniyor.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM'

Pekin Sosyal Bilimler Akademisi'nde araştırma görevlisi olan Wang Peng, Global Times'a verdiği demeçte, bu kılavuzun yayınlanmasının ilgili tarafların araştırma ve geliştirme kaynaklarını piyasa temelli bir yaklaşımla daha iyi entegre etmelerine yardımcı olacağını belirterek, bunu "doğru yönde atılmış çok önemli bir adım" olarak selamladı.

Çin'in başkenti Pekin, insansı robot endüstrisi inovasyon merkezinin inşasına ek olarak 10 milyar yuanlık (yaklaşık 1,4 milyar dolar) bir fon oluşturacak olan endüstrinin inovasyonu ve gelişimi için 2023-2025 eylem planı yayınladı.

EV ARKADAŞI İNSANSI ROBOTLAR GELİYOR!

Güney Çin'in Guangdong Eyaletindeki Shenzhen, evrensel bedenli akıllı robotların geliştirilmesi ve uygulanmasını önerdi ve bir insansı robot üretim yenilik merkezinin kurulmasını hızlandıracak.

Zhejiang Üniversitesi Kontrol Bilimi ve Mühendisliği Fakültesi'nde doçent olan Zhu, temel çekirdek teknolojilerindeki sürekli atılımlarla, üretim hattı robotları, hizmet robotları ve hatta ev arkadaşı robotlar gibi insansı robotların gelecekte geniş uygulama olanaklarına sahip olacağını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Ülkem 5 ay önce Şikayet Et
    elin üniversitesindeki hocalar insansıl robot yapıyor bizim üniversideki hocalar ve üniversiteler ne yapıyor bilen varmı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’