Çin neden insansı robotlar üretiyor? İşte bilinen detaylar...

Çin'in son zamanlarda üzerinde durduğu bir konu olan insansı robotlar herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor. Çin'in robotlara olan düşkünlüğü artarken, insanlar bu düşkünlüğün arkasındaki asıl amacı merak ediyor.

Çin neden insansı robotlar üretiyor? İşte bilinen detaylar...
Çin neden insansı robotlar üretiyor? İşte bilinen detaylar...
GİRİŞ 25.11.2023 17:48 GÜNCELLEME 25.11.2023 17:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yaşlanan nüfusun ve yalnız yaşayan bireylerin sayısındaki artışın oluşturduğu zorluklara yanıt olarak, refakatçi robotlar yalnızlık için potansiyel bir çare olarak ortaya çıkıyor.

Çin'de 92 milyondan fazla yetişkinin yalnız yaşadığı ve bu rakamın nüfusun %6'sından fazlasına tekabül ettiği düşünüldüğünde, refakatçiye olan talep aşikâr.

Ex Robots CEO'su Li Boyang, Pekin'de düzenlenen 2023 Dünya Robot Konferansı'nda bu talebi vurgulayarak yaşlılar için refakatçi robotlara duyulan ihtiyacı dile getirdi.

ÇİN İNSANALRIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN ROBOT ÜRETİYOR

Yapay zeka ve silikon bazlı yapay deri gibi gelişmiş malzemeler kullanan şirketi, yalnızca görevleri yerine getirmekle kalmayıp aynı zamanda insan hareketlerini, yüz ifadelerini ve jestlerini simüle ederek etkileşimlerinde daha ilgi çekici ve sezgisel hale getiren insansı robotlar geliştirmeyi hedefliyor.

ÇİN'DE 20 MİLYONDAN FAZLA GENÇ YETİŞKİN YALNIZ YAŞIYOR

Yoldaş robotlar yaşlıların ötesinde, yalnızlık ve ruh sağlığı sorunlarıyla boğuşan genç neslin önemli bir bölümünü de kapsıyor. Çin'de 20 ila 39 yaş arasındaki 20 milyondan fazla genç yetişkin, aile kurmanın getirdiği mali yükten toplumsal baskılar karşısında bağımsızlık arzusuna kadar çeşitli nedenlerle yalnız yaşıyor.

Çin hükümetinin nüfusun azalmasını engelleme çabaları ışığında, eşlik eden robotlar daha yaygın hale gelebilir, günlük işlerde arkadaşlık ve yardım sağlayabilir ve potansiyel olarak aile oluşumuna yönelik toplumsal tutumları etkileyebilir.

Çin 2025 hedefini açıkladı: İnsansı robot arkadaşlar geliyor!Çin 2025 hedefini açıkladı: İnsansı robot arkadaşlar geliyor!

İNSAN NÜFUSUNUN YAŞLANMASI ROBOTLARA DUYULAN İHTİYACI ARTIRIYOR

Refakatçi robotların sosyal izolasyonun üstesinden gelme vaadi ilgi çekici olsa da, maliyetleri, erişilebilirlikleri ve güvenlikleri konusunda endişeler devam etmektedir. İnsansı robotlar gelişmeye devam ettikçe, toplumsal dinamikleri yeniden şekillendirmedeki ve yaşlanan ve izole bir nüfusun zorluklarının üstesinden gelmedeki rolleri hem hayranlık uyandıran hem de dikkatle düşünülmesi gereken bir konu olmaya devam ediyor.

Teknoloji, toplumsal ihtiyaçlar ve insanların bağlantı arayışının kesişimi, robotların sosyal dokumuzda giderek daha ayrılmaz bir rol oynadığı bir geleceğin anahtarını elinde tutuyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Hakkı hoca 5 ay önce Şikayet Et
    Erkek erkeğe ve hayvanla evlilik serbestti. Şimdi bir de robotla evlilik ortaya çıktı
    Cevapla
  • afacan 5 ay önce Şikayet Et
    bence en iyisi hic olmaz ise kavga olmaz mutlu evllik olur normal evllik cok mu iyi saglik gidecek mallarin gider nafaka var kimden oldugu belli olmayan cocuklara nafaka verirsin bir de kari manyak dostu var ise seni zehirler durmadan kavga eksik olmaz hic olmaz ise robot da bunlar olmaz elektirik akul bitti mi oldugu yerde kalir bence robot evllilik resmi olacak normal evlenmeyin
    Cevapla
  • temel 5 ay önce Şikayet Et
    bizim angutlar yuz yila kadin heykel yapmis insan bir akilli heykel yapar idi duran heykelin kime ne faydasi yada olacak ise onu anlamiyorum
    Cevapla
  • feraset 5 ay önce Şikayet Et
    evet çinde üretiliyor ancak neredeyse çinde dünyanın her ülkesinden sermaye sahipleri var en çokta abd de diğer yahudi şirketlerinin barındırmadığı abd kökenli yahudi şirketleri kendi sermayeleri ile iş yapıyor,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkent Kulisi'nde
Şırnak'ta sel sularına kapılan anne ve çocuk böyle kurtarıldı