YouTube baskısı sonuç verdi: Binlerce kişiden geri adım!

YouTube'un büyük baskısının ardından binlerce kişi reklam engelleyicileri kaldırdı. Reklam engelleme şirketleri YouTube'un değişikliklerinin kendilerine zarar verdiğini söylüyor.

YouTube baskısı sonuç verdi: Binlerce kişiden geri adım!
YouTube baskısı sonuç verdi: Binlerce kişiden geri adım!
GİRİŞ 04.11.2023 14:54 GÜNCELLEME 04.11.2023 14:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

YouTube'un reklam engelleyicilere yönelik baskısı, onları üreten şirketlere zarar veriyor. Çok sayıda reklam engelleme şirketi, YouTube'un web sitesinde reklam engelleyiciler etkinken video izlemeye çalışan kişilere uyarılar göstermeye başlamasının ardından binlerce kişinin ürünlerini kaldırdığını söylüyor.

YOUTUBE'UN HAMLESİ GERİ ADIM ATTIRDI

Şirketlerden biri olan AdGuard, Wired'a yaptığı açıklamada, 9 Ekim'den bu yana her gün 11.000'den fazla kişinin Chrome uzantısını kaldırdığını, YouTube değişikliği uygulamadan önce günde 6.000 kaldırma işleminin gerçekleştiğini söyledi.

Şirketin CTO'su Andrey Meshkov Wired'a yaptığı açıklamada, 18 Ekim'de 52.000 kişinin AdGuard'ı kaldırdığını söyledi. Bununla birlikte, YouTube'un baskısının etkilemediği AdGuard'ın ücretli sürümünün kurulumları arttı.

Bir başka reklam engelleme şirketi olan Ghostery, Ekim ayında kullanımının sabit kaldığını, günlük yükleme ve kaldırma sayısının üç ila beş katına çıktığını söyledi. Özellikle şirket, ürünü neden kaldırdıklarına ilişkin bir anketi dolduran kullanıcılarının yüzde 90'ından fazlasının bunu aracın artık YouTube ile çalışmadığı için yaptığını söylediğini belirtti.

YouTube'un kısıtlaması yalnızca dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda Chrome üzerinden web sitesine erişen kişileri etkiliyor gibi göründüğünden, bazı kullanıcılar geçici bir çözüm olarak diğer tarayıcıları da kullanmaya çalıştı. Ghostery, Wired'a Microsoft'un Edge tarayıcısının kurulumlarının Eylül ayına kıyasla Ekim ayında yüzde 30 arttığını söyledi.

YOUTUBE 22 MİLYAR DOLARDAN FAZLA REKLAM SATTI

YouTube reklamları Google'ın toplam gelirine giderek daha fazla katkıda bulunuyor. Şirket bu yılın başından Eylül ayına kadar platformda 22 milyar dolardan fazla reklam sattı.

Ancak yayın platformu aynı zamanda daha fazla insanı reklamlardan kurtaran, insanların video indirmesine, videoları daha yüksek kalitede yayınlamasına ve YouTube Music'e erişmesine olanak tanıyan YouTube Premium için ödeme yapmaya zorlamaya çalışıyor. Bu yılın başlarında şirket, YouTube Premium'un fiyatını 2 dolar artırarak ayda 14 dolara yükseltti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Tek 5 ay önce Şikayet Et
    Her zaman çare var başka bir sürü okuyucu var onu kullanın hiç sorun yok ve çok değişik engeleme program var deneyin
    Cevapla
  • tepki 5 ay önce Şikayet Et
    zaten film bakma yeri binlerce var ordan bakiyorum reklam sorunu yok youtune canli kanal var arada baksam onlara para vermek yerine ucuz iptv alirim geriye fazla bir sey kalmiyor bakmasam da olur da yeni sistem gelir birileri care bulur cok yerde reklam engele sorun yok google chrome haric zaten onlar youtune ortak yada ayni yer galiba gidin baska okuyucu yukleyin hic sorun olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!