AB, YouTube'u tehdit etti: Kurallara uymazsa ceza alacak!

Filistin-İsrail savaşının başlamasının ardından X, Meta ve TikTok'a uyarılarda bulunan AB, şimdi de YouTube'u tehdit etti. Şirketin dezenformasyon ile ilgili kurallara uymaması durumunda ceza alabileceği belirtildi.

AB, YouTube'u tehdit etti: Kurallara uymazsa ceza alacak!
AB, YouTube'u tehdit etti: Kurallara uymazsa ceza alacak!
GİRİŞ 15.10.2023 15:03 GÜNCELLEME 15.10.2023 15:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üst düzey bir Avrupa Birliği (AB) yetkilisi, popüler video paylaşım platformu YouTube'da dolaşan "yasadışı içerik ve dezenformasyon" ile ilgili potansiyel endişeler konusunda Google'ın ana şirketi Alphabet'e uyarı niteliğinde bir açıklama yaptı.

AFP'nin haberine göre, AB'nin Dijital Komiseri Thierry Breton, Alphabet'in CEO'su Sundar Pichai'ye gönderdiği son yazıda, YouTube'un AB'nin yeni oluşturulan Dijital Hizmetler Yasası'nda (DSA) belirtilen şartlara uymasının kritik önemini vurguladı.

AB içinde, özellikle Hamas-İsrail savaşı bağlamında, yasadışı içerik ve dezenformasyonun yayılmasında gözle görülür bir artış olduğuna dikkat çekti.

İsrail istedi, Zuckerberg yaptı! | Haber7.com

AB YETKİLİSİ YOUTUBE'U UYARDI

Breton, YouTube'un küçükler ve ergenler tarafından yoğun olarak kullanılan bir platform olduğunun altını çizdi. Ana şirket olarak Google'ın, kullanıcıları yanıltıcı bilgi, propaganda ve rahatsız edici görüntülerden korumak için özel bir sorumluluk taşıdığını vurguladı.

Bu uyarıcı mesaja ek olarak Breton, ekibinin YouTube'un DSA ile uyumluluğunu tespit etmek için özel soruşturmalar başlatma niyetinde olduğunu belirtti.

Google'ı mektubunda belirtilen endişeleri proaktif ve şeffaf bir şekilde rapor etmeye çağırdı.

Breton ayrıca, konunun ciddiyetini vurgulayarak, uyumsuzluk durumunda cezaların uygulanabileceğini açıkça belirtti.

X ve Meta'dan sonra şimdi de TikTok'a 24 saat uyarısı!X ve Meta'dan sonra şimdi de TikTok'a 24 saat uyarısı!

AB X'E KARŞI SORUŞTURMA AÇTI

Konuyla ilgili bir gelişme olarak AB, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısının ardından, platformda şiddet içerikleri ile nefret söylemi içeren yasadışı içerik ve dezenformasyon yayıldığı iddiasıyla X hakkında soruşturma başlattı.

Komisyon, X'in yanıtlarının değerlendirilmesine dayanarak, resmi işlemlerin başlatılmasını da içerebilecek müteakip eylem planını belirleyecektir. Öngörülen son tarihe kadar yanıt verilmemesi cezaların uygulanmasına yol açabilir.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • ismail. 6 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu hani fikir ve düşünce ifade özgürlüğü masalı sadece teröristlere var değişlmi ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!