AB 24 saat süre vermişti! Elon Musk'tan cevap geldi

AB Komisyonu, sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'a şiddet bulunduran yasa dışı içerik ve dezenformasyonun yayıldığını belirterek bunların kaldırılmasını talep etmişti. Musk'tan AB'ye beklenen cevap geldi.

GİRİŞ 11.10.2023 14:50 GÜNCELLEME 12.10.2023 09:49
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun dijital hizmetlerden sorumlu üyesi Thierry Breton, eski adı Twitter olan X platformunun sahibi Elon Musk'a bir mektup göndererek Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı operasyonla ilgili talepte bulunmuştu. Breton, X platformunun AB'de yasa dışı içerik ve yanlış bilgi yaymak için kullanıldığına dair göstergeler olduğunu belirterek, AB'nin Dijital Hizmetler Yasasının yükümlülüklerini hatırlatmış, şiddet veya terör barındıran içeriklerin kaldırılması gerektiğini, ilgili kurumların uyarılarına rağmen X'in bunları kaldırılmadığını söylemişti.

MUSK'A 24 SAAT SÜRE VERMİŞTİ

Breton, Musk'a gönderdiği mektubunda X yetkililerinin Europol ve ilgili kolluk kuvvetleriyle temas içinde olmasını talep ederek 24 saat süre vermişti. Breton "Bu talebe önümüzdeki 24 saat içinde hızlı, doğru ve eksiksiz bir yanıt vermenizi rica ediyorum. Cevabınızı DSA'ya uygunluğunuzla ilgili değerlendirme dosyamıza ekleyeceğiz. Olası bir soruşturmanın açılması ve uygunsuzluğun tespit edilmesinin ardından cezaların uygulanabileceğini hatırlatırım." demişti.

ELON MUSK'TAN CEVAP

Mektubun paylaşılmasının ardından Elon Musk'ın ne cevap vereceği merak ediliyordu. X'in sahibi Musk'tan beklenen cevap geldi. Musk, AB'nin iddia ettiği ihlallerin kamuoyu tarafından da görülebilmesi için paylaşılmasını istedi. Musk AB'ye cevabında "Politikamız her şeyin açık kaynak ve şeffaf olmasıdır. Bahsettiğiniz ihlalleri kamuoyunun da görebilmesi için paylaşın, görelim" ifadelerini kullandı. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 34
  • Mustafa Akın 7 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun güzel cevap. Öyleyse böyle.
    Cevapla
  • Hüseyin- 7 ay önce Şikayet Et
    Evet,Musk yahudilere karsi direniyor,yüzüncü sefer yaziyorum.Evet dogru,youtube da alman medyalarinda yazilarimi sildiler,konzeptlerine hicde uymamis.Ama ben bunu önceden biliyordum,ben 50 senedir almanyada yasiyorum ve onlarin Demokratisini,insan haklarini, düsünme özgürlügünü iyi taniyorum.Bilmeyenler umarim simdi ögrenmisdir onlarin hikaye oldugunu,kullandiklarini
    Cevapla
  • Cccan 7 ay önce Şikayet Et
    X haric hepsi yahudilerin elinde. batinin TÜM kanallari ayni telden caliyor. aklina ne gelirse hepsi. X gibi sayfalar özgür haberin son kalan mecralari. yoksa biz burda aramizda ne yazarsak yazalim. kim görecek?
    Cevapla
  • Cccan 7 ay önce Şikayet Et
    youtube'uda ortadan kaldirsa keske. youtube sinir bozucu oldu. bbc, bild, tagesschau, euronews gibi kanallarin vidyolarina yorum yazinca direk kaldiriyorlar, engelliyorlar. !!!!!!!!!
    Cevapla
  • Cccan 7 ay önce Şikayet Et
    Abnin sistemi bu. isine gelmeyince sacma sapan bir "politikayi/kurali ihlal" etti diye hesaplari kaldiriyorlar/bannliyorlar... son 3.4 günde redditte 4 sayfadan banlandim. spiegel, welt gibi sayfalardada hesaplarim kapatiliyor. onlar gibi düsünmeyince hemen seni yok ediyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel anketinden çarpıcı sonuç çıktı!
Suikaste uğrayan Slovakya Başbakanının bu konuşması Batı'yı rahatsız etti