AB 24 Saat verdi: Önce Elon Musk şimdi de Mark Zuckerberg!

AB, Meta'dan Zuckerberg'e Hamas - İsrail arasında gerçekleşen savaş hakkında dezenformasyon yanıtını detaylandırması için 24 saat süre verdi.

GİRİŞ 12.10.2023 11:23 GÜNCELLEME 15.10.2023 09:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

AB'nin endüstri şefi Thierry Breton Çarşamba günü Meta, Hamas'ın İsrail'e yönelik sürpriz saldırısının ardından platformlarında dezenformasyonun yayılmasına karşı alınan önlemler konusunda kendisini bilgilendirmesi için 24 saat süre verdi.

Breton, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e gönderdiği mektupta, "Sizden DSA'nın hizmet koşullarına ilişkin kurallarına, AB'de yasadışı içerik bildirimlerini takiben zamanında, özenli ve objektif eylem gerekliliğine ve orantılı ve etkili hafifletici tedbirlere duyulan ihtiyaca sıkı bir şekilde uyulmasını sağlamak için çok dikkatli olmanızı rica ediyorum" dedi.

Dijital Hizmetler Yasası (DSA), çok büyük çevrimiçi platformları, platformlarındaki yasadışı çevrimiçi içeriği kaldırmaya zorlamaktadır.

AB, ELON MUSK'A DA SÜRE TANIMIŞTI

Breton, Musk'a gönderdiği mektubunda X yetkililerinin Europol ve ilgili kolluk kuvvetleriyle temas içinde olmasını talep ederek 24 saat süre vermişti. Breton "Bu talebe önümüzdeki 24 saat içinde hızlı, doğru ve eksiksiz bir yanıt vermenizi rica ediyorum. Cevabınızı DSA'ya uygunluğunuzla ilgili değerlendirme dosyamıza ekleyeceğiz. Olası bir soruşturmanın açılması ve uygunsuzluğun tespit edilmesinin ardından cezaların uygulanabileceğini hatırlatırım." demişti.

ELON MUSK'TAN CEVAP GELMİŞTİ

Mektubun paylaşılmasının ardından Elon Musk'ın ne cevap vereceği merak ediliyordu. X'in sahibi Musk'tan beklenen cevap geldi. Musk, AB'nin iddia ettiği ihlallerin kamuoyu tarafından da görülebilmesi için paylaşılmasını istedi. Musk AB'ye cevabında "Politikamız her şeyin açık kaynak ve şeffaf olmasıdır. Bahsettiğiniz ihlalleri kamuoyunun da görebilmesi için paylaşın, görelim" ifadelerini kullandı. 

ARDINDAN STARLİNK HİZMETİNİ İSRAİLDE ÜCRETSİZ HALE GETİRMİŞTİ

Elon Musk, Tesla'nın X'deki bir kullanıcının talebine yanıt olarak İsrail'deki süperşarj istasyonlarında şarjı ücretsiz hale getirdiği bildirmişti.

Sabahın erken saatlerinde yayınlanan bir gönderide, bir X Premium kullanıcısı Tesla'dan İsrail ile Hamas arasındaki savaşın ortasında "İsrail'deki tüm süper şarj cihazlarını ücretsiz açmasını" istedi. Musk, kullanıcısına sabah 9'dan kısa bir süre sonra "Tamamlandı" cevabını verdi.

"GAZZE'YE ELEKTRİK VE TEMEL HİZMETLERİN HIZLA GERİ GELMESİNİ İSTİYORUM"

Elon Musk'ın takipçisiyle tartışması gündem oldu. Elon Musk X üzerinden yaptığı paylaşımda İsrail'deki tüm Tesla Süper Şarj Cihazları ücretsiz olduğunu belirtti. Bir takipçi ise "Ve Gazze'ye elektrik yok!" diyerek karşılık verdi. Bunun ardından Musk ise

"Gazze'ye elektrik ve temel hizmetlerin hızla geri gelmesini diliyorum." diyerek kullanıcıya cevap verdi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Mahmut 6 ay önce Şikayet Et
    Akıllanalım, aynısını bize de yaparlar güçleri yeteceğine akılları kesse,çok çabuk ve hızlı bir şekilde ,iha , siha akıncı vs. gibi ,burda da sosyal medya yerli,edepli ve kaliteli yoksa çok geç olabilir.Buda en büyük milli meseledir,bağımsızlık burda da çok gerekli
    Cevapla
  • menef güngör igdir 6 ay önce Şikayet Et
    Allah. Mazlumun daima yanındadır heyyyy islamim diyen ülkeler oradaki çocuklar susuz aç kaldılar birlikte baskı yapın petrol sizde maden sizde gaz sizde o kadının feryadı çocuklarım aç şehid oldu feryad ediyordu Allah'ım bu zulmü hiç bir anneye gösterme oleceyiz seid olacağız ama çocuk açım deyip seid olması kadar zor olamaz
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 6 ay önce Şikayet Et
    AB denen haçlı-pagan karması terörist örgüt sosyal medyada yapılan Filistin'e destek mesajlarının kaldırılmasını istiyor, sadece İsrail'i destekleyen tek bir ses olmasını istiyorlar. Devir enformasyon savaşı devri, herkes TRT WORLD sosyal medya kanallarına abone olup önemli içeriklerini beğensin ve yaysın arkadaşlar..
    Cevapla
  • Sahte 6 ay önce Şikayet Et
    İki yüzlü israile yardım ediyorsunda filistine neden yardım etmiyorsun
    Cevapla
  • lazalim 6 ay önce Şikayet Et
    Kimden diliyorsun siyon tanrılarından mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal'dan nikahta duanın engellenmesine skandal yanıt!
Ülkelerin 2024 yılı savunma bütçesi açıklandı! Türkiye sıra atladı...