Aşırı korumacı anne çocuğuna çip taktırdı: Kızı bunu 17 yıl sonra öğrendi!

Reddit üzerinden bir gönderi paylaşan 17 yaşındaki genç bir kadın, kendisine daha bebekken annesi tarafından çip taktırıldığını iddia etti. Durumu yeni öğrenen kadın farklı hissettiğini söyledi.

Aşırı korumacı anne çocuğuna çip taktırdı: Kızı bunu 17 yıl sonra öğrendi!
Aşırı korumacı anne çocuğuna çip taktırdı: Kızı bunu 17 yıl sonra öğrendi!
GİRİŞ 24.11.2023 11:55 GÜNCELLEME 24.11.2023 16:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Genç bir Reddit kullanıcısı, aşırı korumacı annesinin bebekken kendisine bir evcil hayvan gibi mikroçip taktırdığını iddia ediyor.

Bir yorumcu, kızını implante edilmiş bir cihazla izleyen aşırı korumacı bir anneyi konu alan 'Arkangel' bölümü için hayat hikayesini çaldığı gerekçesiyle Black Mirror programcısı Charlie Brooker'a dava açmasını önerdi. 

Bu makalenin yayınlandığı tarih itibariyle, gönderi yaklaşık 300 yorum almıştır. Reddit kullanıcı hesaplarını doğrulamıyor, ancak orijinal poster kendini 17 yaşında bir kadın olarak tanımladı.

ÇİPİN VETERİNERLİKTE TAKILDIĞINI İDDİA ETTİ

Genç kız, veteriner olan amcasının bebekken kürek kemikleri arasındaki derinin altına bir çip yerleştirdiğini iddia etti. Burası veterinerlerin genellikle köpek ve kedilere çip taktıkları yerle aynı.

"Sanırım annem olabildiğince çok sigorta yaptırmak istedi ve bu onun için en belirgin seçeneklerden biriydi" diye yazdı.

Orijinal postere göre, annesinin mantığı, çocuğu kaybolursa, polisin ebeveyn iletişim bilgileri için çipi tarayabilmesiydi.

NE ZAMAN TAKILDIĞINI HATIRLAMIYOR

Genç kız çipin takıldığını hatırlamadığını, ancak bunun tıbbi kayıtlarına yansıdığını söyledi.

Birçok kullanıcı, yetkililer onda olduğunu bilmese, çok az insanın bir çocuğu mikroçip için taramayı düşüneceğini belirtti. Yorumculara 'Bence bu oldukça mantıksız' dedi.

"Temel bilgiler var ama tam olarak ne kadar olduğunu bilmiyorum."

Bildiği kadarıyla çipin sadece kendi adını ve ebeveynlerinin adlarını içerdiğini ve takıldığından beri çipteki bilgilerin güncellenmediğini söyledi.

GÖRMEK İÇİN HİÇ TARANMADIĞINI İDDİA ETTİ

Veteriner mikroçipleri yaklaşık bir pirinç tanesi büyüklüğündedir ve genellikle telefon numarası ve adres gibi sahibi hakkında daha fazla bilgi için bir veritabanında aranabilen bir seri numarası içerirler.

Çipleri satan çoğu şirket, bu bilgileri veri tabanlarında tutmak için yinelenen bir ücret talep etmektedir.

Ancak çip sahibi aboneliğini güncel tutmamış olsa bile, çipin taranması durumunda adı gibi çok temel bilgilere kolayca erişilebilmelidir.

HABERİ OKUYANLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Birçok kullanıcı, bebek bile olsa bu seçimin kadının bedensel özerkliğinin ihlali anlamına gelebileceğine dikkat çekti.

O da aynı fikirdeydi ve bunun bir ihlal olduğunu hissettiğini ama 'takıntılı falan olmadığını, bu sadece hafif bir hoşnutsuzluk' dedi.

Binlerce kişi kafasına çip taktırmak için başvurdu!Binlerce kişi kafasına çip taktırmak için başvurdu!

YİNE DE ÇİPİN KENDİSİNİ FARKLI HİSSETTİRDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

"Kendimi diğer insanlardan 'öteki' hissetmeme neden oluyor ve ayrıca insanların mikroçipler hakkında komplo kurduğunu gördüğümde bunu komik buluyorum."

Annesinin seçimiyle ilgili karmaşık duygularının yanı sıra, diğer çocuklar da bu yüzden onunla dalga geçmiş. 'Aslında çok küçükken bu yüzden oldukça kötü zorbalığa uğradım' diye yazdı.

Çipin tıbbi görüntüleme sırasında sorun oluşturup oluşturmayacağı soruldu. Bir veterinerlik profesörü ise bu küçük cihazın herhangi bir sorun oluşturmayacağını söyledi.

ÇİPİ ÇIKARMA KARARI ALDI

Gönderisine yapılan tüm yorumları okuduktan sonra, orijinal poster sahibi muhtemelen bir noktada çipi çıkarttıracağını söyledi. "Bu konuyu kesinlikle doktorumla konuşacağım." dedi.

Çocuklara mikroçip takılması 16 yıl önceki kadar gündemde değil, ancak Çin'de yetkililer 2018 yılında okul çocuklarının üniformalarına dikilen çiplerle izleneceğini duyurdu. Ve 2023'ün sonlarına yaklaşırken, birçok teknoloji şirketi çocuklarınızı GPS aracılığıyla takip etmek için akıllı saat tipi cihazların reklamını yapmaya başladı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • zafergülten 5 ay önce Şikayet Et
    iyide çipin pek faydası yok,takıldığı kişinin bulunduğu yeri göstermedikten sonra neye yararki,anca kişi ölürse kimlik tespitine yarar,onuda DNA ile yapıyorlar zaten.luzumsuz bence.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar