Türk astronotun uzaya gidişi ertelendi

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihinin 17 Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu.

GİRİŞ 21.12.2023 20:15 GÜNCELLEME 21.12.2023 20:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bakan Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapacak ilk Tük uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kacır, "İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı 'Ax3 Misyonu', olumsuz hava koşulları ve 'SpaceX' planlamalarındaki değişiklik nedeniyle 17 Ocak 2024’e ertelendi. Heyecanlı yolculuk için biraz daha sabretmemiz gerekecek" ifadelerini kullandı.

İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihi daha önce 9 Ocak 2024 olarak açıklanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    astronot niye diyoruz. Türkçesi yokmu
    Cevapla
  • Rtaydin 4 ay önce Şikayet Et
    Turkonat
    Cevapla
  • Kadir Efe 4 ay önce Şikayet Et
    Sen okumalarına devam et kardeşim güncellemeleri ihmal etme birde güvenilir kaynaklardan okumaya çalış. Mesela cübbeliden uzaya dair salvalar okuma zira cübbelinin uzmanlık alanı değil gibi.
    Cevapla
  • hasan 4 ay önce Şikayet Et
    Prof.john van allen,Dünyanın etrafında radyasyon kuşağı olduğunu ve bu kuşağı içeriye veya dışarıya doğru hiç bir canlının geçemeyeceğini bilimsel olarak ispatlamış. YANİ...UZAYA İNSANSIZ GİDİLİR. CANLILAR GEÇEMEZ.Radyasyon öldürür. Dini olarak hz.Zülkarneyn as. Tarafından bu bahse konu manyetik alan çekilmiş.Dünyamız koruma altına alındığını okumuştum.
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Okuduysan tamam. Sen gitme. Radyasyon yayılım demektir. Radyasyondan korunma yolları da bellidir. Hangi dine göre dini olak yorumladıysan kafanı değiştir. Benim dinim kafanı kullan diyor. Lazım olur.
    Cevapla
  • Burhan 4 ay önce Şikayet Et
    Radyasondan korunmak mümkün değil diyorsun, uzay elbisesi işe yaramaz diyorsun...
    Cevapla
  • fakirullah 4 ay önce Şikayet Et
    dimah öyle ha vay be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal'dan nikahta duanın engellenmesine skandal yanıt!
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri