Sahte şarj kablolarına dikkat! Az daha iPhone 15 Pro Max'inden olacaktı...

iPhone 15'i şarja takan kullanıcı hayatının şokunu yaşadı. Şarj sırasında kablonun aniden alev aldığını söyleyen reddit kullanıcısı, telefonun kendi kablosunu kullanmak yerine Amazon'dan satın aldığı kabloyu kullandığını belirtti.

Sahte şarj kablolarına dikkat! Az daha iPhone 15 Pro Max'inden olacaktı...
Sahte şarj kablolarına dikkat! Az daha iPhone 15 Pro Max'inden olacaktı...
GİRİŞ 26.12.2023 11:31 GÜNCELLEME 26.12.2023 11:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bir reddit kullanıcısı iPhone'un aşırı ısınması, USB-C kablosunun bağlantı gövdesi hala cihazın şarj portuna takılıyken yanması ve erimesiyle ilgili bir şikayetle birlikte bir fotoğraf yayınladı.

CİHAZIN KENDİ ŞARJ KABLOSUNU KULLANMAMIŞ!

Orijinal gönderide durum belirtilmemişti, ancak bir yorumda bu kullanıcı, cihazla birlikte gelen kabloyu değil, Amazon'dan satın aldığı bir seyahat adaptörü ve USB-C kablosunu kullandığını söyledi.

Bu bilgi, bu kullanıcının iPhone 15 Pro Max'i şarj etmek için ucuz bir şarj kablosu kullandığını iddia eden birçok karışık yorum almasına neden oldu.

Ayrıca telefonun gece boyunca şarj edilirken sorun yaşadığını söyledi.

APPLE TYPE-C KABLOLARA GEÇMEK ZORUNDA KALMIŞTI

AB, Apple'ı Lightning standardını USB-C ile değiştirmeye zorlamadan önce, iPhone 15 piyasaya sürülene kadar iPhone'un neden USB-C'ye sahip olmadığı konusunda pek çok tartışma vardı. Çoğu kullanıcı, Apple'ın çoğu insanın zaten sahip olduğu bir bağlantı standardını kullanarak ürün deneyimini kolaylaştırmak yerine Lightning aksesuarları için Made for iPhone (MFi) programından telif ücreti toplayabileceğini söylüyor.

Daha sonra, Apple'ın iPhone 15 için MFi sertifikalı bir USB-C kablosuna ihtiyaç duyabileceği fikri üzerine çok fazla hoşnutsuzluk vardı. Ancak bu hiçbir zaman gerçekleşmedi, kullanıcılar mevcut bir USB-C kablosunu kullanarak iPhone 15'i şarj etmeye devam edebilirler.

Bununla birlikte, yukarıdaki Reddit kullanıcısının durumu, tüm kabloların iyi kullanılamayacağını gösteriyor. Kullanıcıların iPhone 15'i kullanırken yalnızca birlikte verilen Apple kablosunu kullanmaları veya güvenilir aksesuar üreticilerinden ve Apple tarafından tanınan USB-C kablolarını satın almaları en güvenlik açısından daha iyidir.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • tepki 4 ay önce Şikayet Et
    bir kablo dunyanin parasi olmaz gercek olsa ne kalitesiz kablo var arada bir bu olsa ben yillardir cin de aliyorum adamlar daha iyi yapiyor sanki kendi markasi olsa yanmiyor mu yada cepleri arada bir cikabilir bu tip olay bence cin den alin bir kablo bu kadar kazik fiat mi olur
    Cevapla
  • Hasan Özkaymak 4 ay önce Şikayet Et
    Cihazla birlikte şarj kablosu gelmiyor!!! 1-1,5 $ lık kabloyu koymayıp insanları farklı kanallara mecbur edince son kullanıcı hatalı konuma düşüyor. Tam yahudi düzeni ve tezgahı. Ayrıca Amazon dan alınmış Müslümanlıkla pek alakası yok. Misafir olarak yorum yapanlara duyurulur.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Sahte müslüman çok
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    sahte olmayan ne vardi ilk Başta sahte Müslüman olmamız Başkaya gerek varmı.....?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Antalya'da mayıs ayında kar sürprizi
Kassam Tugayları ve İslami Cihad son dakika duyurdu: Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü