AB’den Amazon’a engel!

Avrupa Birliği, Amazon.com’un robot süpürge üreticisi iRobot’u satın almasını engellemeye hazırlanıyor.

AB’den Amazon’a engel!
AB’den Amazon’a engel!
GİRİŞ 19.01.2024 09:37 GÜNCELLEME 19.01.2024 09:38

The Wall Street Journal’ın haberine göre Avrupa Birliği, Amazon.com’un robot süpürge üreticisi iRobot’u 1,4 milyar dolara satın almasını engellemeyi planlıyor.

WSJ, Amazon’un Perşembe günü Avrupa Komisyonu yetkilileriyle yaptığı görüşmede anlaşmanın büyük olasılıkla reddedileceği konusunda bilgilendirildiğini bildirdi.

Avrupa Komisyonu web sitesinde yer alan bir güncellemeye göre, ABD’li teknoloji devi, antitröst düzenleyicisinin anlaşmanın robot elektrikli süpürge pazarındaki rekabeti kısıtlayabileceği yönündeki endişelerini gidermek için 10 Ocak tarihine kadar çözüm sunmadı.

Teknoloji lobi grubu Computer and Communications Industry Association’ın başkanı Matt Schruers, “Eğer amaç ev robotları sektöründe daha fazla rekabet sağlamaksa, bunun hiçbir anlamı yok. Bu anlaşmanın engellenmesi tüketicileri daha az seçenekle baş başa bırakabilir ve düzenleyiciler bu gerçeği halının altına süpüremez” dedi.

AB’nin rekabet gözlemcisi olarak görev yapan Avrupa Komisyonu’nun anlaşmayı onaylamak ya da reddetmek için 14 Şubat’a kadar süresi vardı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi