Türkiye'den Rumları panikletecek KKTC hamlesi! Tarih verildi: GTHS kurulacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kurulacak "Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi"nin (GTHS) Bakanlık yatırım programına dahil edildiğini açıkladı.

GİRİŞ 15.01.2024 16:24 GÜNCELLEME 15.01.2024 16:32
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Uraloğlu, "GTHS, Mavi Vatan'ımızda çıkarlarımızın korunması, KKTC ve ülkemiz arasındaki deniz trafiğinin izlenebilmesi amacıyla kurulacak." ifadesini kullandı.

KKTC'de kurulacak "Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi" yatırım programına alındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu Sistemin kurulmasıyla Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de etkinliğinin artırılacağını ve bölgedeki gemi hareketlerinin tespit edilip bütünleşik bir resme aktarılacağını ifade etti.

GTHS'nin, Mavi Vatan'da Türkiye'nin çıkarlarının korunması, KKTC ve Türkiye arasındaki deniz trafiğinin izlenebilmesi amacıyla kurulacağına dikkati çeken Bakan Uraloğlu, "KKTC'nin de bu anlamda bir kapasiteye sahip olması hedefleniyor. Bu kapsamda 2018E02-22713 proje numaralı 'Doğu Akdeniz GTHS' işi Bakanlığımız yatırım programına dahil edildi ve Denizcilik Genel Müdürlüğünce yürütülecek." değerlendirmesini yaptı.

Uraloğlu, GTHS'nin ana bileşeni olan trafik gözetleme istasyonlarında (TGİ) gemi trafiğinin gözlenmesi ve yönetilmesi için telsiz iletişiminin yanı sıra radar iz, radyo yön bulucu sistem, meteoroloji, otomatik tanımlama sistemi (AIS/OTS) ve alarm verileriyle ses ve görüntü bilgilerinin kaydedilerek, Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'ne (GTHM) gönderildiğini bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

MERKEZLERDEN YÜRÜTÜLECEK İŞLEMLER

GTHM'lerin GTH alanlarındaki merkezlerde yer aldığını belirten Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Merkezlerden gemi kimliklendirilmesi, gemi trafiğinin kesintisiz izlenmesi, düzenlenmesi, gemilere seyir bilgileri ve genel uyarıların iletilmesi, özellikli alanların kontrol yönetimi, kaçakçılığın önlenmesi, kaza risklerinin tespiti ve uyarıların yapılması, kaza, yangın gibi acil durumlarda ilgililerin bilgilendirilmesi, petrol kirliliğiyle mücadeleye destek olmak, meteorolojik verilerin gerektiğinde gemilerle paylaşılması gibi işlemler gerçekleştirilecek."

PROJE İKİ YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

KKTC'de 1 GTHM (Gazi Magosa) ile 3 trafik gözetleme istasyonundan (Karpaz, Sadrazamköy ve Zeytinlik Feneri) oluşan KKTC GTHS için HAVELSAN ile sözleşme imzalanacak.

Projenin 2 yıl içinde tamamlanması planlanırken, GTHS Merkezi'ne ilişkin ihale sürecinde sona gelindi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • fahri25 3 ay önce Şikayet Et
    cok hızlı bır sekılde hazırlamalıyız.ıngılızler ıstanbul ısgale hazırlanıyor.ozellıkle hava kuvvetlerımızı guclendırmelıyız.
    Cevapla
  • Kamil 3 ay önce Şikayet Et
    Bu İngilizlerin 1800 lü yıllarda küresel planlar yapmaya başladıklarını düşünüyorum . Bunlar Osmanlının elindeki hangi topraklarda ve dünya küresinde nerelerde petrol , doğalgaz , altın , uranyum vb var etüdünü yapmışlar . Bunların Jeologları , Petrol ve Maden Mühendisleri , Charles Darwin gibi doğa bilimcileri sıkı çalışmış . Şimdilerde kim bilir hangi 100 yıllık planları yapıyorlar .
    Cevapla
  • Ggh 3 ay önce Şikayet Et
    Sihinaklar yapılmalı süper sonik fuzelerde
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    kktc de birçok meyve suyu meyve işleme tesisi açalım dünya markası oluşturalım
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    kuzey kıbrıs, türk nüfus ile doldurulmalıdır nüfus artırılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok